Академічна доброчесність. Ситуації

Додано: 22 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 187 разів
7 запитань
Запитання 1

Одинадцятикласнику, щоб вступити до університету, потрібно мати атестат з високим середнім балом. Тому його батьки вирішили домовитися з вчителями, щоб вони підвищили його оцінки. У винагороду за це батьки пообіцяли купити новий спортивний інвентар для школи 

варіанти відповідей

обман

фабрикація

хабарництво

плагіат

Запитання 2

Для міського конкурсу «Лідер» Іринці потрібно створити ролик соціальної реклами. Вона обрала відео на YouTube, яке її сподобалось, перезняла його, відтворила сюжет і навіть місця зйомок.

варіанти відповідей

списування

самоплагіат

плагіат

фабрикація

Запитання 3

Для проекту «Громадянин» учням потрібно було провести дослідження овочів на нітрати. Три роки тому вони працювали над науково-дослідницьким проектом з цієї ж теми і проводили багато досліджень, за якими опублікували кілька статей. Учні використали уривки з них у роботі, але ніде цього не зазначили.

варіанти відповідей

обман

фальсифікація

самоплагіат

необ’єктивне оцінювання

Запитання 4

Для свого проекту з хімії Іван придумав нову технологію вирощування кристалів. Перевірити практично цю технологію йому не вдалося, тому що йому забракло часу. Але оскільки йому потрібно було вже здавати  роботу, він використав дані дослідження Сергія, який працював над схожою роботою вже кілька місяців

варіанти відповідей

обман, фабрикація

фальсифікація, обман

самоплагіат, списування

списування, фабрикація

Запитання 5

Аліна та Оля навчаються в одному класі і роблять спільну проєктну роботу. Дівчатам дісталася тема, яка їм не подобається, тому вони домовилися помінятися темами з Оксаною та Дариною за 2 шоколадки. Коли прийшли на урок, четверо дівчат запевняли вчителя, що саме ці теми він і просив підготувати.

варіанти відповідей

обман, хабарництво

обман, самоплагіат

хабар, фабрикація

фальсифікація, списування

Запитання 6

Виконуючи практичне завдання з історії, учні висловили гіпотезу про стоянку давніх слов’ян на Київщині. У науковій публікації  вони зазначили, що вона дійсно існує. Для обґрунтування своєї гіпотези учні зробити кілька пробних розкопок, які не підтвердили їхньої  гіпотези. У публікації вони підмінили результати досліджень для виправдання своєї гіпотези.

варіанти відповідей

хабарництво, обман

фальсифікація, списування

обман, фальсифікація

фабрикація, академічний плагіат

Запитання 7

Дві сестри, Оля і Віка, навчалися в 9-му класі. Віка сумлінно навчалася і добре підготувалася до контрольної роботи, а Оля весь вечір просиділа в телефоні. Перед контрольною Оля не здала телефон і списала контрольну, а Віка писала самостійно. Віка одержала 9, а Оля 12.


варіанти відповідей

обман, фальсифікація

списування, необ’єктивне оцінювання

плагіат, списування

необ’єктивне оцінювання, хабар

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест