Американські військово-морські перемоги. Коралове море і острів Мідвей

Додано: 12 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
21 запитання
Запитання 1

Японія стала господарем Гонконгу, Саму, Малайї, проникли у Бірму. На Філіппінах іще воювали, але розуміли хід подій. Японія вирішила напасти на Мідвей, Самоа, Нову Каледонію, Порт-Морсбі, Зх. Алеутські острови. Наприкінці квітня 1942 японці почали нову політику експансії. Вони планували захопити ... і .... в Пд. Соломонових островах.

варіанти відповідей

Нова Гвінея

Порт-Морсбі

Тулагі

Мідвей

Запитання 2

Усвідомлюючи загрозу на півдні, адмірал .... одразу почав збирати флот у Кораловому морі.

варіанти відповідей

Флетчер

Німіц

Грейс

Запитання 3

Контр-адмірал ..... уже був там з авіаносцем ..... і трьома важкими крейсерами.

варіанти відповідей

Флетчер

Грейс

"Yorktown"

"Catalina"

Запитання 4

1 травня до нього приєднався авіаносець .... і ще 2 крейсери з Перл-Харбору під командою контр-адмірала Фіча.

варіанти відповідей

"Fasta"

"Hornet"

"Lexington"

Запитання 5

А через три дні до них підійшла ескадра під командою брит. контр-адмірала ...., що складалася з австралійських крейсерів ..... і ....., і америк. крейсера .....

варіанти відповідей

Флетчер

"Australia"

Грейс

"Hobart"

"Yorktown"

"Chicago"

Запитання 6

3 травня, дозаправляючись десь у морі за 400 миль від Гуадалканалу, адмірал Флетчер дізнався, що ворог висадився в Тулагі. Флетчер одразу почав атаку на острів лише зі своєю групою кораблів, бо Фіч ще заправлявся. Уранці наступного дня літаки з "Yorktown" здійснили наліт на Тулагі. Всі три групи Флетчера стояли разом на пн. зх. ближче до Нової Гвінеї. Адмірал знав, що, війська, які мали напасти на Порт-Морсбі, покинули Рабаул, і плистимуть напевно протокою ....в архіпелазі Луїзіада 7-8 травня.

варіанти відповідей

Джомар

Вела Лавала

Запитання 7

Також адміралу було відомо, що поблизу є три ворожі авіаносці, проте він не знав їх позицій. Японські ударні сили, що складалися з авіаносців .... і ..... йшли на південь з боку Трубка східніше Соломонових островів, і ввійшли в Коралове море зі сходу ввечері 5 травня. 6 травня вони швидко наближалися до Флетчера, і ввечері була вже за 70 миль від нього, але пот це не знала з жодних сторін. Вночі флоти розійшлися, а 7 травня Флетчер досяг своєї позиції на схід від Луїзіади, де мав намір ударити по флоту напасників.

варіанти відповідей

"Shoho"

"Zuikaku"

"Shokaku"

Запитання 8

Він тепер відокремив групу Крейса й послав її вперед прикрити пд. вихід із протоки Джомар, де того дня можна було очікувати ворога. Краса помітили і пополудні він зазнав атак із боку послідовних хвиль базованих на березі літаків, жертвами стали ..... і ..... Завдяки вмілому маневруванню і щастю жоден корабель не був уражений, і Крейс плив далі у бік Порт-Морсбі, аж поки почувши, що ворог повернув назад, відійшов на південь.

варіанти відповідей

"Prince of Wales"

"Repulse"

"Shoho"

Запитання 9

На світанку Флетчер почав широкі пошуки ворожих авіаносців, і о ..... ранку отримав повідомлення про 2 авіаносця і 4 крейсера на північ від островів Луїзіади. Насправді побачений ворог, був не ударною силою, а слабким супроводом. Проте Флетчер ударив з усієї сили і через три години авіаносець затонув. Це змусило японців повернути війська назад, бо не має прикриття з повітря.

варіанти відповідей

8:15

9:30

7:25

Запитання 10

Тепер ворогу стало відоме місце перебування Флетчера. На щастя насувалася негода, а у ворога не було радара. Пополудні японці почали атаку, але через вітер і дощ, не змогли побачити цілей. Японські літаки побачили наші радари і багато цих літаків знищили. Обидві сторони, знаючи як близько вони стоять, мали намір зробити нічну атаку надводними силами. Але це був ризик. 8 травня, погода покращилась для ворогів. Японці були приховані хмарами. Була гра в хованки. 0 .... літак виявив ворога, і ворог помітив нас.

варіанти відповідей

8:38

7:45

8:15

Запитання 11

Ще до 9 ранку америк. ударна сила з 82 літаків почала покидати судна, о 9:25 всі вже були в повітрі. Тоді і ворог підняв 69 літаків. Американці атакувати почали о 11 годині, а японці на 20 хв пізніше. Об 11:40 все скінчилося. Американцям заважала низька хмарність над цілями. Перший авіаносець сховався, тому атакували .... В нього влучили 3 бомби і корабель загорівся.

варіанти відповідей

"Yorktown"

"Shokaku"

Запитання 12

Японці тим часом атакували .... і .... Перший уник майже всіх атак, але зазнав багатьох розривів. Постраждали і наші крейсери, але змогли плисти далі.

варіанти відповідей

"Lexington"

"Yorktown"

"Hornet"

Запитання 13

Якби події в Кораловому морі на цьому б скінчились, рахунок був б на користь США. Але через години після битви .... здригнувся від внутр. вибуху. Внизу запалав вогонь і він пішов під воду. Тепер обидві сторони покинули Коралове море і заявляли про перемогу.

Японці відклали свій наступ на Порт-Морсбі до липня, хоча шлях був відкритий і тепер.

варіанти відповідей

"Hornet"

"Lexington"

"Catalina"

Запитання 14

Ямамото хотів захопити Мідвей, сподіваючись, що до того як США зможуть прислати туди підкріплення. Нерівність сил була дуже велика, проте Німіц міг розраховувати на повітряну підтримку берегової авіації з Мідвей. В останній тиждень травня основні сили Японії почали покидати свої бази. Першою вирушила група кораблів, яка мала відвернути увагу до Алеутських островів і атакувати 3 червня ...., відтягнувши туди американців.

варіанти відповідей

Дач-Гарбор

Перл-Харбор

Запитання 15

Потім десантні війська мали захопити острови Атту, Кіска і Адак. ..... з групою 4 авіаносців повинен був атакувати Мідвей наступного дня, а 5 червня мали прибути десантні війська і захопити Мідвей.

варіанти відповідей

Нагумо

Грейс

Німіц

Запитання 16

Мідвей почали укріплювати. Америк. підводні човни стояли на варті. 3 червня о 9 ранку гідроплан ...., патрулюючи за понад 700 миль від Мідвею, побачив групу з 11 ворожих кораблів. Почалися бомбові і торпедні атаки, проте без успіху. День 4 червня був світлий і ясний, і о ..... ранку патруль із Мідвею передав сигнал про наближення японців.

варіанти відповідей

"Catalina"

"Hornet"

5:34

5:43

Запитання 17

Помітили літаки і лінкори японців. О .... почалася атака японців. Вони зробили багато руйнувань і вбивств. Нагумо вирішив завдати другого удару по Мідвею підрозділами літаками, при тому, що треба було звільнити місце на палубі для перших підрозділів літаків. Він не чекав, що США будуть вдаряти авіаносцями. Це було фатальною його помилкою.

варіанти відповідей

6:30

6:15

6:05

Запитання 18

З 41 торпедоносців повернулося лише ..

варіанти відповідей

6

5

10

Запитання 19

Американці скинули бомби на ...., корабель Нагумо, і на його напарника ...., а згодом хвиля з 17 бомбардувальників ударила по японському авіаносцю .....

варіанти відповідей

"Yorktown"

"Akagi"

"Kaga"

"Soryu"

Запитання 20

Америк. літаки повернулися після полудня. Втратили понад 60 літаків, але їх виграш був серйозним. Ще була атака японського авіаносця .... Його помітили о 2:45 пополудні. І за годину 24 бомбардувальники вже летіли на нього. О 17 годині вони вдарили і авіаносець загорівся, і затонув на світанку. Битва скінчилася.

варіанти відповідей

"Hiryu"

"Enterprise"

Запитання 21

Ямамото неочікувано відступив 5 червня о ......Загалом США мало багато розвідників, які повідомляли про наміри японців. Японці завжди діяли, за графіком або ніколи.

варіанти відповідей

2:55

2:54

2:34

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест