... - це високомолекулярні біополімери мономерами яких є залишки амінокислот.
1. Первинна структура білка
2. Вторинна структура білка
3. Третинна структура білка
4. Четвертинна структура білка
А Виникає внаслідок поєднання кількох субодиниць з утворенням білкового комплекса
Б Являє собою форму спіралі або структуру складчастого листка і є найстійкішим станом білкового ланцюга
В Послідовність амінокислот у складі поліпептидного ланцюга
Г Виникає в результаті взаємодії амінокислотних залишків з молекулами води
Амінокислоти бувать ...
Протеїни складаються ...
Визначте, як амінокислотні залишки сполучаються в поліпептидний ланцюг:
При повному окисненні 1г білків виділяється … енергії.
Укажіть, який вигляд має вторинна структура білків.
1 Деструкція
2 Ренатурація
3 Денатурація
А – це процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків.
Б – процес руйнування первинної структури білків.
В – це процес відновлення білка у свій нормальний стан за умов припинення дії негативних чинників на перших стадіях.
1 Первинна
2 Вторинна
3 Третинна
4 Четвертинна
А Мультимер (йонні, гідрофобні, електростатичні)
Б Глобула (йонні, гідрофобні, електростатичні)
В Спіраль (водневі)
Г Ланцюг (пептидні)
Які органічні сполуки у своєму складі містять дві функціональні групи: –NH2 та –COOH?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома