Атестація 2024 ГРС-31

Додано: 9 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 182 рази
20 запитань
Запитання 1

Назвати обладнання, що його використовують у торговельній залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни.

варіанти відповідей

 Столи.

Серванти

Прилавки

Шафи

Запитання 2

Назвати температуру подавання холодних супів

варіанти відповідей

7–9 °С

10–12 °С

14–15 °С.

16–17 °С.

Запитання 3

Назвати приміщення для очікування та відпочинку гостей – учасників бенкету

варіанти відповідей

Вестибюль

Гардероб

Бенкетна зала

Аванзал

Запитання 4

Назвати призначення кокільниці.

варіанти відповідей

Для подавання юшки з риби

Для подавання гарячих соусів

Для запікання грибів у соусі

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Запитання 5

На якій відстані від краю столу потрібно розмістити тарілку закусочну або тарілку мілку столову?

варіанти відповідей

5 см

2 см

4 см

1 см

Запитання 6

Якими наборами слід сервірувати стіл, якщо до меню входять холодні закуски, гарячі м’ясні страви і десерт?

варіанти відповідей

Закусочними, столовими і десертними

Закусочними, десертними і рибними

Столовими та закусочними

Закусочними і десертними

Запитання 7

Назвати страву, яку доцільно подавати у горщиках.


варіанти відповідей

Ескалоп

Печеня по-домашньому

Лангет

Биточки по-селянськи

Запитання 8

Для споживання яйця, звареного у «мішечок», що подають у пашотниці, слугує … ложка

варіанти відповідей

кавова

чайна

десертна

столова

Запитання 9

Назвати страви, які краще подавати у порційній пательні

варіанти відповідей

Антрекот

Солянка м’ясна

Биточки по-київськи

Риба по-польськи

Запитання 10

Назвати вид бару, в якому відвідувачам пропонують смажені на грилі курчата, шашлики.

варіанти відповідей

Пивний

Коктейль-бар

Гриль-бар

Винний

Запитання 11

Алкогольні напої не продають у 

варіанти відповідей

десертному барі

вітамінному барі

гриль-барі

снек-барі

Запитання 12

Блендер слугує для приготування 

варіанти відповідей

соків фреш

гарнірів до коктейлів

заморожених напоїв, коктейлів із фруктами, молоком, яйцем тощо

м’якого морозива

Запитання 13

Льодогенератор призначений для 

варіанти відповідей

охолодження фруктів

виготовлення льоду

зберігання пива у пляшках та соків у пакетах

приготування газованої води

Запитання 14

Ручний прилад для приготування змішаних напоїв називається …

варіанти відповідей

блендер

шейкер

блістер

кутер

Запитання 15

Дошку, яку використовують для приготування салату із варених овочів, маркують у такий спосіб:


варіанти відповідей

ОС – овочі сирі

ОВ – овочі варені

ОМ – овочеві маринади

КО – квашені овочі

Запитання 16

Медичні огляди й обстеження проводять для … .

варіанти відповідей

виявлення професійного рівня працівника

запобігання поширенню інфекційних захворювань, харчових отруєнь і гельмінтозів

своєчасної госпіталізації

визначення фізичної непридатності

Запитання 17

У складській групі приміщень закладу ресторанного господарства використовують ... освітлення.

варіанти відповідей

природне

штучне

комбіноване

Усі відповіді є правильними

Запитання 18

Відсутність згоди між двома та більше сторонами – це … .

варіанти відповідей

інтрига;

ухилення

компроміс

конфлікт

Запитання 19

Відносини між рівнями повноважень керівництво встановлює за допомогою ...

варіанти відповідей

повноважень

відповідальності;

розподілу

делегування

Запитання 20

Який апарат одночасно збиває і охолоджує вершки з цукром, видаючи м’яке морозиво?


варіанти відповідей

Фризер.

Міксер

Блендер

Слайсер

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест