Атестація за модулем КНД 3.4. Приготування бездріжджових видів тіста та виробів з них.

Додано: 27 вересня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

За рахунок чого розпушується млинцеве тісто під час випікання?

варіанти відповідей

За рахунок соди та амонію

За рахунок олії, яка входить до складу тіста

За рахунок теплового розширення бульбашок повітря в тісті й часткового випаровування вологи з нього

Запитання 2

Назвіть спосіб теплової обробки, який використовують при приготування млинчиків.

варіанти відповідей

Випікання

Смаження

Сушіння

Запитання 3

Назвіть продукт, який значною мірою впливає на властивості вафельного тіста

варіанти відповідей

Ваніль

Яйця

Цукор

Запитання 4

Вафельні листи можна згортати у трубочку ...?

варіанти відповідей

в перші хвилини

коли охолонуть

Запитання 5

Оберіть правильне співвідношення основної сировини для приготування пісочного тіста (борошно, жир, цукор)

варіанти відповідей

2:2:1

3:2:1

2:3:1

1:3:2

Запитання 6

В чому відмінність технології приготування пісочного тіста від пісочного десертного?

варіанти відповідей

У пісочне десертне тісто входить у 2 рази більше жиру, причому в розтопленому стані, що надає тісту рідку консистенцію.

У пісочне десертне тісто не входить цукор. До рецептури входить в 2 рази більше яєць і цукрова пудра.

У десертне тісто додають рідину. При приготуванні використовують тільки цукрову пудру, яку попередньо просівають.

Запитання 7

Чому вироби з пряничного тіста досить довго зберігаються не черствіючи?

варіанти відповідей

Оскільки пряничне тісто готують з великою кількістю цукру, меду і патоки, а мед і патока уповільнюють процес черствіння.

Оскільки пряничне тісто готують з борошном зі слабкою клейковиною, а таке борошно значно уповільнює процес черствіння.

Запитання 8

Які є способи приготування пряничного тіста

варіанти відповідей

Холодним та теплим

сирцевим та заварним

Запитання 9

Якими способами готують бісквітне основне тісто?

варіанти відповідей

Холодним і теплим

Сирцевим та заварним

Запитання 10

Для приготування бісквітного тіста спочатку збивають яйця з цукром. Коли яєчно-цукрова маса вважається збитою?

варіанти відповідей

Коли збільшиться в об'ємі в 2,5 -3 рази, на поверхні буде залишатися слід від збивача.

Коли збільшиться в об'ємі в 5 разів, на поверхні буде залишатися слід від збивача.

Коли збільшиться в об'ємі в 2,5 -3 рази, колір набуде білосніжності.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест