Тип емульсії визначають завдяки методу:
.
В емульсійну систему лікарські та смакові сиропи додають:
У складі емульсії для внутрішнього застосування не можна відпускати
Стійкість суспензії підвищить:
Масо-об’ємний метод приготування суспензій використовують, якщо кількість речовин які утворюють суспензію, становить:
Вказати автора правила, за яким для подрібнення твердої порошкоподібної речовини беруть рідину у половинній кількості від її маси:
Назвіть спосіб, яким отримують ароматні води:
До природних захищених колоїдів належить :
Процес сполучення між собою часток у дисперсних системах з утворенням крупніших комплексів має назву :
Фармацевт приготував розчин коларголу. Вкажіть тип дисперсної системи:
Білковим препаратом, ферментом шлункового соку є:
До ВМС, які необмежено набухають, належать:
Процес набухання ВМС при виготовленні водного розчину прискорює:
Фармацевт приготував лікарський препарат за прописом. Вкажіть оптимальний варіант технології :
Rp.: Sol. Protargoli 0,3% - 10 ml
Glycerini 1,0
D.S. Для промивання.
В аптеці приготували порошок з важкоподрібнюваною речовиною. Вкажіть цю речовину :
Фармацевту необхідно відважити 4,0 глюкози. Які ваги він обере для зважування?
Фармацевт приготував порошки, що містять платифіліну гідротартрату 0,050 г на всі дози. Чи використав він тритурацію ?
Фармацевту необхідно приготувати порошки за прописом:
Rp.: Camphorae 0,1
Glucosi 0,25
M. f. pulv.
D. t. d. N 10
S. По 1 порошку 3 рази на день
Вкажіть оптимальний варіант технології:
Фармацевт готує порошки с рибофлавіном (В2). Як повинен фармацевт додати рибофлавін до порошкової суміші?
Фармацевту необхідно приготувати присипку з ментолом. Як повинен фармацевт досягти необхідного ступеня подрібнення ментолу?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома