Банкети і прийоми

Додано: 19 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 135 разів
15 запитань
Запитання 1

За скільки часу до початку банкету подаються алкогольні аперитиви?

варіанти відповідей

За 1,0-1,5 год.

За 5 –10 хв.

За 15-40 хв.

За 1,5-2,0 год.

Запитання 2

Назвіть кількість офіціантів для обслуговування банкету-чаю по існуючими правилами.

варіанти відповідей

2 офіціанти на 10 гостей.

1 офіціант на 10 гостей.

3 офіціанти на 10 гостей.

4 офіціанти на 10 гостей.

Запитання 3

Для подачі зеленого чаю використовують:

варіанти відповідей

Кісе

Піалу

Турку

Чашку чайну

Запитання 4

Салати-коктейлі подають:


варіанти відповідей

В фужерах, креманках.

На закусочних тарілках.

В салатниках.

В вазах.

Запитання 5

До гарячих закусок з риби подають прибори:


варіанти відповідей

Столовий.

Рибний.

Закусочний.


Допоміжний.

Запитання 6

Скільки гостей рекомендується на 1 офіціанта на банкеті з частковим обслуговуванням офіціантами?


варіанти відповідей

6-8.

9-12.

15-20.

20-25.

Запитання 7

Білі сухі і напівсухі вина рекомендується подавати:

варіанти відповідей

До страв з риби.

До страв з м’яса.

До холодних закусок.

До овочевих і грибних страв.

Запитання 8

До гарячих закусок подають:

варіанти відповідей

Горілку охолоджену.

Міцні червоні вина охолоджені.

Сухе шампанське охолоджене.

Сухе червоне вино охолоджене.

Запитання 9

При відсутності рибного прибору рибу їдять:

варіанти відповідей

Закусочними приборами.

Столовими приборами.

Двома виделками.

Руками.

Запитання 10

Бутерброди їдять:

варіанти відповідей

Закусочним ножем і виделкою.

Столовим ножем і виделкою.

Руками.

Десертним ножем і виделкою.

Запитання 11

Який із запропонованих способів подавання страв використовують, якщо застосовується “англійський” метод подачі страв?


варіанти відповідей

Порціонування страви на підсобному столику.

Подача страви “в обніс”.

Подача страви “в стіл”.

Поставити зпорціоновану страву перед споживачем.

Запитання 12

Яка норма площі на одну людину на банкет-фуршет.

варіанти відповідей

0,6-0,8 м2.

1,2-1,3 м2.

1,0-1,1 м2.

0,5-0,7 м2.

Запитання 13

Для банкету-фуршету використовують столи висотою

варіанти відповідей

0.9-1.1 м.

1.2-1.5 м.

1.0-1.3 м.

0.8-1.0 м.

Запитання 14

Що вказується в кувертній картці?

варіанти відповідей

Прізвище, ініціали, звання запрошеного

Порядок подавання страв і напоїв

Меню банкету

Місце за столом

Запитання 15

Яка тривалість банкету за столом з повним обслуговуванням офіціантами?

варіанти відповідей

45-50 хвилин.

1.0-1.5 години.

30-40 хвилин.

Необмежений час

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест