Барна справа. Організація обслуговування відвідувачів у барі

Додано: 19 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 539 разів
25 запитань
Запитання 1

Перед барменом під стійкою розміщують ... .

варіанти відповідей

спід-рек – стелаж для напоїв, що бармен використовує найчастіше;

утримувач для скляного посуду;

льодогенератор;

посудомийну машину.

Запитання 2

Шейкер, доки ним не користуються, має бути ... .

варіанти відповідей

зібраний, у вертикальному положенні;

розібраний, на полотняній серветці;

зібраний, у горизонтальному положенні.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 3

Білдінг-лоток слугує для ... .

варіанти відповідей

того, щоб напій не розтікався барною стійкою; 

розміщення скляного посуду;

зберігання свіжих фруктів;

розміщення барного інвентарю.

Запитання 4

Чи доцільно бармену протягом робочого дня змінювати порядок розміщення напоїв?

варіанти відповідей

Так.

 Ні.

Усі відповіді є правильними.

Правильної відповіді немає.

Запитання 5

Класичний стиль роботи бармена включає ... .

варіанти відповідей

полірування посуду, охолодження бокалів, використання елементів жонглювання, вимірювання компонентів коктейлю джигером тощо;

полірування посуду, демонстрацію вогняного шоу, вимірювання компонентів коктейлю джигером тощо;

охолодження бокалів, полірування, вимірювання компонентів коктейлю джигером тощо.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 6

Спідміксінг – це стиль роботи бармена, коли він ... .

варіанти відповідей

готує коктейль згідно із побажаннями клієнта, ефектно переміщуючи скляний посуд і пляшки на барній стійці;

під час приготування коктейлів жонглює пляшками, скляним посудом;

демонструє свою майстерність у приготуванні коктейлю відповідно до світових стандарту і пропорцій. 

 Усі відповіді є правильними.

Запитання 7

Флейринг – це мистецтво, в межах якого застосовують ... .

варіанти відповідей

 методи переконувального продажу (сугестія);

елементи жонглювання, фокуси, вогненне шоу, акробатичні трюки.

Обидві відповіді є правильними.

 Правильної відповіді немає. 

Запитання 8

Що слугує сигналом подати клієнтові рахунок?

варіанти відповідей

Прохання гостя його подати.

 Пізній вечірній час.

Момент, коли гість закінчує споживати напій.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 9

Чи допускається перехрещувати руки у процесі приготування напоїв?

варіанти відповідей

Ні.

Іноді. 

Так.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 10

Які методи обслуговування застосовують у барі?

варіанти відповідей

 Французький, англійський, за барною стійкою.

Повне самообслуговування, обслуговування за барною стійкою, комбінований метод.

Німецький, російський, за барною стійкою.

. Усі відповіді є правильними.

Запитання 11

Блендер слугує для приготування ... .

варіанти відповідей

соків фреш;

коктейлів;

заморожених напоїв.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 12

Що має зробити бармен після приготування порції кави у кавоварці?

варіанти відповідей

 Вибрати з фільтроутримувача використану каву.

Помити фільтроутримувач.

Досипати каву.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 13

Чи обов’язково наливати каву з кавоварки в підігріту чашку?

варіанти відповідей

Так.

 Ні.

Дві відповіді правильні.

Каву краще наливати у кавник.

Запитання 14

Де на барній стійці розміщують предмети, що бармен бере лівою рукою?

варіанти відповідей

 Праворуч від бармена.

Ліворуч від бармена.

Посередині.

. Згори на барній стійці.

Запитання 15

Назвати основні правила обслуговування гостей у барі.

варіанти відповідей

Вислухати гостя не перебиваючи. Карту бару подавати у розгорнутому вигляді. Перш ніж гість встане з-за столу, прибрати порожні келихи і тарілки. Після гарячих напоїв і десерту подати гостеві рахунок.

Вислухати гостя не перебиваючи. Карту бару подавати обов’язково лицьовим боком до гостя. Не можна забирати порожній келих, поки гість не одержав наступний напій чи не пішов із бару. Рахунок подавати лише на прохання гостя.

Замовлення гостя приймати швидко, не обов’язково вислуховувати його до кінця. Карту бару подавати у розгорнутому вигляді. Посуд після гостя прибирати лише тоді, коли він пішов із бару. Після десерту гостеві подати рахунок.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 16

Назвати основні етапи виконання замовлення у барі.

варіанти відповідей

Прихід гостя → замовлення → приготування і подавання замовлення → подавання рахунка.

Привітання гостя → замовлення → подавання замовлення → прощання з гостем.

Прихід гостя → замовлення → повторення замовлення гостя → прощання з гостем.

Прихід гостя → привітання → замовлення → повторне замовлення → приготування і подавання замовлення → подавання рахунка → прощання з гостем.

Запитання 17

Як подають відвідувачу десерт (у разі обслуговування за столом)?

варіанти відповідей

Салатник із десертом ставлять на підставну мілку столову тарілку і подають зліва лівою рукою.

Креманки ставлять на підставну тарілку, кладуть десертну ложку і подають із правого боку. Під креманку кладуть кольорову паперову серветку.

Глибоку столову тарілку з десертом ставлять на мілку столову тарілку і подають із правого боку лівою рукою.

Десертну тарілку з десертом ставлять на підставну мілку столову тарілку і подають із лівого боку лівою рукою, виставивши ліву ногу вперед.

Запитання 18

Як подати гостеві плитковий шоколад?

варіанти відповідей

На десертній тарілці.

У паперовій упаковці покласти на стіл.

На закусочній тарілці.

У креманці.

Запитання 19

Як подати гостеві тістечка?

варіанти відповідей

На пиріжковій тарілці з чайною ложкою.

На мілкій столовій тарілці зі столовою виделкою.

У креманці з десертною ложкою.

На десертній тарілці з десертною виделкою та паперовою серветкою.

Запитання 20

Як подати гостеві торт?

варіанти відповідей

На пиріжковій тарілці з чайною ложкою.

На мілкій столовій тарілці з десертною ложкою.

На десертній тарілці зрізом до гостя з виделкою для торта.

На закусочній тарілці зрізом до гостя із чайною ложкою.

Запитання 21

Як подати гостеві полуниці?

варіанти відповідей

Із плодоніжками у глибокій столовій тарілці з десертною ложкою.

Із плодоніжками у скляній вазі, креманці зі скла або кришталю на десертній тарілці з чайною ложкою.

Без плодоніжок у салатнику із десертною виделкою.

Без плодоніжок у скляній вазі на мілкій столовій тарілці з десертною виделкою.

Запитання 22

Для приготування десертів використовують свіжі вершки із жирністю ... та охолоджені до температури ... .

варіанти відповідей

15–20% 5 °С;

20–25% 12 °С;

30–35% 8 °С.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 23

Який апарат одночасно збиває та охолоджує вершки з цукром, утворюючи м’яке морозиво?

варіанти відповідей

 Міксер.

Слайсер.

Блендер.

Фризер.

Запитання 24

Назвати види безготівкового розрахунку за харчування іноземних туристів.

варіанти відповідей

 Гроші. 

Гарантійні листи. 

Декларації.

Кредитні картки, бони.

Запитання 25

. Які основні реквізити зазначають у рахунку-замовленні?

варіанти відповідей

Дата, номер рахунка, назва закладу ресторанного господарства, підпис бармена.

Дата, номер рахунка, кількість товару, підпис бармена, сума до оплати.

Кількість і назва товару, його ціна і сума, номер рахунка, підпис бармена, сума до оплати.

Дата, кількість гостей, кількість і назва продукції, її ціна і сума; номер рахунка; назва закладу ресторанного господарства і підпис бармена; сума до оплати.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест