Дайте визначення поняття "бар".
Укажіть тип бару, у якому поєднуються дві функції - обслуговування за барною стійкою та приготування страв у присутності відвідувача.
Які бари для швидкого обслуговування розміщують у торговельних центрах, готелях, при вокзалах?
Який бар за характером планування нагадує театр у мініатюрі?
За якими критеріями здійснюється класифікація барів?
Асортимент продукції пивного бару (пабу) включає....
Яке призначення нижньої частини барної стійки?
Яке призначення блендера?
Яке призначення гейзера (спеціальної насадки на пляшку)?
У якому посуді подають шаруваті коктейлі?
У якому скляному посуді подають текілу?
Яке призначення менажниць у барі?
Яке призначення креманки на низькій металевій ніжці?
Із якою метою використовують стрейнер?
Хто є головною відповідальною особою у барі?
Від чого залежить чисельність працівників бару?
Що входить в основні обов'язки бариста?
Назвати документ, у якому зазначають права та обов’язки сторін із постачання продовольчих товарів:
Як називається перелік страв та напоїв, які пропонує відвідувачам заклад ресторанного господарства?
Укажіть посуд, інвентар, інструменти, приладдя, що розмішують перед барменом при організації робочого місця бармена
Укажіть кваліфікаційні вимоги до бармена
Для полірування барного посуду використовують таку столову білизну:
Де розміщуються відносно бармена шейкер, ример, джигер?
Чи обов'язково наливати каву з кавоварки в підігріту чашку?
Як подають відвідувачу десерт (при обслуговуванні за столом)?
Укажіть спиртний міцний напій, який виготовляють у Шотландії і Голландії, зброджуванням ячменю і ячмінного солоду, його дистиляцією і витримуванням у дубових бочках.
Укажіть, що означає категорія коньяку "ОС"
Дайте рекомендації щодо подавання білих столових вин.
На які класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування?
У якому барі не продають алкогольних напоїв?
Визначте тип бару, який розташовується на першому поверсі готелю
У яких чарках подають горілку?
Яке призначення ваз багатоярусних?
Яку форму мають бокали для ігристих вин?
Із яких матеріалів виготовляють шейкер?
Як підготовляє продукти бармен перед початком роботи?
У якому вигляді повинен знаходитись шейкер, доки ним не користуються?
Для чого використовують преси для цитрусових?
Укажіть міцний спиртний напій, який виготовляють із зброджених продуктів переробки цукрової тростини дистиляцією і подальшим витримуванням у дубових бочках.
Дайте рекомендації щодо подавання горілки та гірких настоянок у барі
Дайте рекомендації щодо подавання червоних столових вин
Укажіть температуру подавання вина виноградного сухого марочного червоного
Як подають каву чорну з молоком або вершками?
Укажіть тип бару, в асортименті якого представлено всі групи змішаних напоїв у холодному і гарячому приготуванні, а міцні напої в них подають тільки порціями по 25, 35 або 50 мл.
Укажіть ручний інвентар для приготування змішаних напоїв
Для чого використовується склянка старомодна (олдфешен)?
Які страви повинні переважати в меню бару влітку
На якій стійці бара повинна розміщуватись кавова машина?
Із якою метою використовують білдінг-лоток?
Укажіть міцний спиртний напій, який виготовляється зброджуванням зернової сировини та наступною подвійною дистиляцією з шишкоягодами ялівнику (можевельнику).
Дайте рекомендації щодо подавання рому у барі
Дайте рекомендації щодо подавання лікерів (міцних і десертних)
Які коктейлі є дообідніми та сприяють збудженню апетиту?
Укажіть тип бару, у якому відвідувачам пропонують смажені у грилях курчата, шашлики, м'ясо великим шматком
У якому барі основою асортименту є холодні та гарячі страви, що мають солодкий смак (фруктові салати, солодкі страви на основі вершків, муси, самбуки, креми, морозиво, желе тощо) ?
Які алкогольні напої входять до асортиментного переліку аперитив-барів?
У якому посуді подають содову, столову мінеральну воду?
Яке функціональне призначення шейкера?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома