Безпека харчування.

Додано: 30 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Позначте, яка відповідь містить тільки їстівні гриби:

варіанти відповідей

білий гриб, печериця, жовчний гриб

лисичка справжня, бліда поганка, опеньок

лисичка справжня, печериці, опеньок, білий гриб

Запитання 2

Позначте відповідь, яка містить тільки отруйні рослини:


варіанти відповідей

монстера, блекота, конвалія,

Вороняче око, спориш, кульбаба лікарська

Дурман звичайний, кропива, беладонна

Запитання 3

Чи можуть їстівні гриби, спричинити отруєння ?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

До сучасних систем харчування відносять:

варіанти відповідей

 італійську та українську кухню

 

 сироїдіння та вегетаріанство

 японську кухню та систему роздільного харчування

Запитання 5

Відмітьте найбільші помилки у харчуванні

варіанти відповідей

Мало овочів та фруктів,але багато борошняних виробів, тістечок, печива 

Раціональне харчування: помірність, збалансованість, різноманітність

Велика кількість смаженої, жирної і копченої їжі.

Харчові добавки

Запитання 6

Оберіть неправильні твердження:

варіанти відповідей

  продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;

при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно.

тепла їжа краще засвоюється організмом;


  

Запитання 7

Виберіть симптоми харчового отруєння:

варіанти відповідей

діарея

 поява апетиту

нудота

підвищена активність

Запитання 8

Які продукти становлять ризик харчового отруєння?

варіанти відповідей

пастеризовані молочні продукти

  

 сирі яйця


непастеризовані молочні продукти

  

сире або недоварене м’ясо

 

Запитання 9

Які дії потрібно виконати, якщо у людини є ознаки харчового отруєння? (3 правильні)

варіанти відповідей

Посадити пацієнта на стілець


  Дати пацієнту пити підсолену кип'ячену воду

  

Викликати швидку допомогу або лікаря 

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік

Дати пацієнту солодкий чай 

Запитання 10

Обери правила вибору харчових продуктів.


 

варіанти відповідей

Звертати увагу на температурний режим зберігання молочної та м'ясної продукції.

Перед споживанням слід піддати ретельній термічній обробці м'ясні продукти, яйця,рибу.

Ретельно мити овочі та фрукти проточною водою.


  Слід обирати продукти зі знижкою, вони економлять бюджет.

  


Запитання 11

Які з перелічених хвороб виникли внаслідок незбалансованого харчування? (кілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

Анорексія

  

  

Туберкульоз

Ожиріння

  

Діабет

  

Запитання 12

Що таке харчові добавки?

варіанти відповідей

спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку.

різноманітни продукти

  

продукти харчування

  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест