Безпека харчування

Додано: 6 грудня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Укажіть спільну складову всіх оздоровчих систем

варіанти відповідей

правильний режим праці і відпочинку

купання взимку в ополонці

відвідування лазні

голодування

Запитання 2

Укажіть НЕПРАВИЛЬНЕ твердження

варіанти відповідей

Харчуватися потрібно регулярно і різноманітно

Для здоров'я шкідливо переїдати

Енергетична цінність раціону харчування повинна переважати над енергетичними витратами організму

Важливо знати хімічний склад основних продуктів харчування

Запитання 3

Укажіть правильне твердження

варіанти відповідей

Усі оздоровчі системи однакові.

Для того, щоб правильно оволодіти оздоровчою системою, потрібен учитель, який буде навчати людину особисто.

Вибрати для себе оздоровчу систему легко, і це можна робити самому.

Усі оздоровчі системи добре продумані й підходять будь-якій людині.

Запитання 4

Неякісне харчування може призвести до такої хвороби, як

варіанти відповідей

сколіоз

кіфоз

гастрит

тонзиліт

Запитання 5

Укажіть, як називається здатність людини протистояти втомі, виконувати роботу ефективно

варіанти відповідей

сила

витривалість

швидкість

спритність

Запитання 6

Укажіть, як називається здатність людини виконувати рухи з максимальною амплітудою

варіанти відповідей

сила

гнучкість

швидкість

спритність.

Запитання 7

Обираючи систему харчування,треба розуміти, що

варіанти відповідей

всі люди однакові

організм кожної людини є унікальним

людині підходить будь-яка система харчування

усі люди можуть їсти будь-яку їжу

Запитання 8

Неякісне і незбалансоване харчування НЕ може призвести до:

варіанти відповідей

гастриту

виразку шлунка

авітамінозу

запалення легень

Запитання 9

Повне або часткове виключення з раціону продуктів тваринного походження

варіанти відповідей

роздільне харчування

вегетеріанська дієта

лікувальне голодування

кремлівська дієта

Запитання 10

Як харчові добавки впливають на людей?

варіанти відповідей

негативно впливаютьна обмін речовин

потенціюють онкопроцеси

сприяють появі алергічних реакцій

позитивно впливають

Запитання 11

Яке співвідношення білків, жирів і вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні

варіанти відповідей

1:1:6

6:1:1

1:1:4

4:1:1

4:3:2

Запитання 12

Укажіть правильне твердження

варіанти відповідей

Українська кухня не відзначається особливим стилем і технологією приготування їжі.

Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені його традиціями.

Якість харчових продуктів можна оцінювати виключно візуально.

Можна не ззвертати уваги на те, що написано на упаковці продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест