Безпека харчування. 8 клас

Додано: 23 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Як убезпечитися від отруєння грибами

варіанти відповідей

а) Не збирати не красиві гриби, а лише красиві

б) Не збирати старі гриби

в) Не збирати в екологічно забруднених місцях

г) Визначати отруйність можна народними методами

Запитання 2

Домедична допомога у разі харчового утруєння

варіанти відповідей

а) Викликати лікаря

б) Промити шлунок (дати випити 5-6 склянок води)

г) Дати попити молока

д) Дати активоване вугілля

е) Покласти хворого на лівий бік

Запитання 3

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

а) Бактерії

б) Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

в) Мікроскопічні гриби

г) Колір

д) Смак

Запитання 4

Причини виникнення бутулізму

варіанти відповідей

а) Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

б) Вживання сирих продуктів

в) Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

г) Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 5

Причина зараження сальмонельозом

варіанти відповідей

а) Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

б) Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

в) Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

г) Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

д) Цвілі продукти

Запитання 6

Причина виникнення стафілококу

варіанти відповідей

а) Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

б) Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

в) Вживання продуктів, що зберігалися за недостатньо низьких температур

г) Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

д) Цвілі продукти

Запитання 7

Причина отруєння кишковую паличкою

варіанти відповідей

а) Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

б) Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

в) Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

г) Вживання забрудненої води, сирого молока, напівсирого м'яса, через брудні руки

д) Цвілі продукти

Запитання 8

Харчове отруєння може бути спричинене: продуктами з протермінованим строком придатності.

варіанти відповідей

а) так

б) ні

Запитання 9

Правила обробки і зберігання харчових продуктів:

варіанти відповідей

а) мити, розділяти

б) охолоджувати , нагрівати

в) заморожувати,перегрівати

г) купати, різати

Запитання 10

Вибери отруйні рослини і гриби

варіанти відповідей

а) бліда поганка, свинушка,мухомор

б) дурман,блекота,конвалія

в) мати-й-мачуха, женьшень, алоє

г) Білий гриб, рижик смачний, хрящ-молочник справжній

Запитання 11

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

Вони мають приємний запах

Порушено терміни та умови зберігання

На упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

Продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 12

Симптоми отруєння:

варіанти відповідей

Біль у животі

Нудота та блювання

Підвищена температура

Головний біль

Пітливість

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест