Борошно, склад, класифікація, властивості, види псування

Додано: 15 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 474 рази
12 запитань
Запитання 1

Сировиною для виробництва борошна може бути:

варіанти відповідей

злакові культури - пшениця, жито, кукурудза, овес, ячмінь, гречка, рис, просо

бобові культури - горох, соя 

овочеві культури - картопля, маніок 

все перелічене

Запитання 2

Борошно поділяють на види залежно від:

варіанти відповідей

цільового призначення продукту

способу переробки зерна

використаної сировини

ступеня очищення зерна 

Запитання 3

Пшеничне борошно поділяється на сорти залежно від:

варіанти відповідей

виду сировини

призначення

сировини, ступеня очищення зерна і помелу

способу переробки зерна

Запитання 4

Сорти пшеничного хлібопекарського борошна:

варіанти відповідей

вищий, перший, другий, оббивне

сіяне, оббивне, обдирне

з мяких та твердих сортів пшениці

загального використання та макаронне

Запитання 5

Житнє борошно класифікують на:

варіанти відповідей

екстра, першого, другого сорту

оббивне, обдирне, сіяне

загального використання та хлібопекарське

крупне, дрібне

Запитання 6

Вологість борошна повинна складати

варіанти відповідей

10%-50%

не більше 30%

не більше 15%

10-20%

Запитання 7

Основним показником сорту борошна є

варіанти відповідей

кількість клейковини

якість клейковини

зольність

зараженість шкідниками

Запитання 8

До якої групи відносять клейковину високої еластичності, розтяжністю до 18 см

варіанти відповідей

першої групи

другої групи

четвертої групи

шостої групи

Запитання 9

Що таке "сила борошна" ?

варіанти відповідей

здатність борошна поглинати велику кількість вологи

здатність борошна утворювати тісто, яке має певні структурно-механічні властивості ( пружність, еластичність, в’язкість )

здатність борошна утворювати та утримувати вуглекислий газ у тісті

здатність борошна формувати колір та смак виробу

Запитання 10

Прогіркання борошна виникає в наслідок:

варіанти відповідей

підвищеної вологості

збродження цукрів

окислення жирів

підмерзання

Запитання 11

В яких випадках допускається використання зараженого борошна шкідниками?

варіанти відповідей

лише після двохразового просіювання

після просушування і очищення

після обробки дезинфікуючими засобами

не допускається до використання

Запитання 12

Самозігрівання борошна це...

варіанти відповідей

процес просушування борошна

підвищення температури в масі борошна внаслідок фізіологічних процесів

підвищення температури борошна з метою надання борошну специфічного смаку

підвищення температури в масі борошна під дією опалювальних приборів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест