Будова, хімічний склад та харчова цінність яєць. Класифікація яєць

Додано: 17 грудня
Предмет:
5 запитань
Запитання 1

Від чого може змінюватися забарвлення яйця?

варіанти відповідей

від зовнішніх умов

від годівлі птиці

від тривалого зберігання

всі відповіді вірні

Запитання 2

Овомукоїд - це

варіанти відповідей

високов'язкий глікопротеїн

показник антибактеріального синергізму

комерційний компонент яйця

головний фактор, який може викликати алергічні реакції

Запитання 3

За терміном зберігання яйця поділяють на:

варіанти відповідей

дієтичні — не більше 7 діб,

столові — не більше 25 діб,

охолоджені — не більше 90 діб.

всі відповіді вірні

Запитання 4

Як зрозуміти, що яйце зіпсувалося?


варіанти відповідей

наявність будь-якого стороннього запаху, якого не повинно бути;

чим старше яйце, тим білок прозоріший, у молодих він повинен бути злегка каламутним;

у відвареного яйця білок чисто білий, синій чи сірий колір свідчить про несвіжість.


всі відповіді вірні

Запитання 5

Як поділяють яйця залежно від способу й терміну зберігання?

варіанти відповідей

свіжі

холодильникові

вапновані

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест