Будова та хімічний склад зерна хлібних злаків

Додано: 18 січня 2021
Предмет:
Тест виконано: 150 разів
10 запитань
Запитання 1

Продукти переробки зерна, які мають велике значення у харчуванні людини

варіанти відповідей

крупи, бобові і макаронні вироби

крупи, бобові і макаронні вироби, м'ясо, риба

крупи, бобові, овочі

крупи, бобові і макаронні вироби, овочі

Запитання 2

Яку форму має зерно пшениці

варіанти відповідей

овальну

веретеноподібна

видовжена або овальна

кулеподібна

Запитання 3

Скільки відсотків становить алейроновий шар

варіанти відповідей

7-10%

7-8%

6-7%

5-7%

Запитання 4

Який вміст води у зерні?

варіанти відповідей

10%

12%

14%

16%

Запитання 5

Як називається найбільш поживна частина зерна, що становить 78-84% його маси?

варіанти відповідей

зародок

алейроновий шар

ендосперм

фермент

Запитання 6

Яку форму має зерно рису

варіанти відповідей

веретеноподібна

неправильна

кулеподібна

видовжена або овальна

Запитання 7

Які ферменти містяться в зерні хлібних злаків

варіанти відповідей

хлорофіл

амілази, протеази, ліпази

магній, кальцій, натрій, залізо

каротиноїди

Запитання 8

Яке зерно має м′яка пшениця?

варіанти відповідей

зерно круглої форми, білого кольору або з червонуватим відтінком

зерно округлої форми, сірого кольору або з червонуватим відтінком

зерно округлої форми, білого кольору або з червонуватим відтінком

зерно округлої форми, сірого кольору або з жовтуватим відтінком

Запитання 9

З яких частин складається зерно пшениці?

варіанти відповідей

плодової і насіннєвої оболонки, алейронового шару, ендосперму і зародка

плодової і насіннєвої оболонки, алейронового шару, амілази, каротиноїду.

плодової і насіннєвої оболонки, алейронового шару, амілази, каротиноїду, ендосперму і зародка

гліадин, глютенін, ендосперм, зародок

Запитання 10

яке зерно немає кліткових плівок

варіанти відповідей

пшениця, ячмінь, просо

пшениця, ячмінь, кукурудза

пшениця, жито, кукурудза

гречка, рис, кукурудза


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест