Бутерброди та накладанці
ПІБ:
Клас:
Дата:
1.

як класифікують бутерброди за температурою подачі

а)

заморожені

б)

гарячі

в)

холодні

г)

всі варіанти вірні

д)

вірної відповіді нема

2.

як класифікують бутерброди за способом приготування

а)

відкриті складні

б)

відкриті змішані

в)

відкриті прості

г)

закусочні

д)

заливні

е)

закриті

3.

Бутерброди та накладенці готують:

а)

за день до реалізації

б)

за тиждень до реалізації

в)

безпосередньо перед реалізацією

г)

за місяць до реалізації

4.

Що таке сендвіч?

а)

Закритий бутерброд з хліба, батона, булочки без скоринок, заготовки нарізують на скибочки завширшки 5-6 см і завтовшки 0,5 см. Поверхню смужки хліба змащують тоненьким шаром вершкового масла (можна використати масляну суміш), укладають тоненькі скибочки підготовлених продуктів (м'ясних, рибних тощо), накривають другою смужкою хліба, змащеною вершковим маслом, злегка притискають

б)

Для їх приготування з хліба зрізують скоринки,

розрізують уздовж на смужки завширшки 5-6 см і завтовшки 1-1,5 см, підсмажують з обох боків на вершковому маслі, охолоджують. Смужки змащують тоненьким шаром вершкового масла з одного боку,

потім укладають по всій дов­жині м'ясні, рибні або інші продукти завширшки 0,5-1 см і заввишки 2-3 мм.

Виробам можна надати форму кружалець діаметром 4 см.

По краях кружальця вичавлюють оселедцеве масло, а на середину кладуть подрібнену зелену цибулю, збите масло, січені яйця, маслини.

в)

Виробам можна надати форму кружалець діаметром 4 см.

По краях кружальця вичавлюють оселедцеве масло, а на середину кладуть подрібнену зелену цибулю, збите масло, січені яйця, маслини.

5.

Які бутерброди відносяться до закритих(сендвічів)?

а)

Канапе, тарталетка, чизбургер, хот-дог.

б)

Гамбургер, чизбургер, хот-дог, піта.

в)

Валовани, гамбургер, чізбургер, хот-дог

г)

Гамбургер, чізбургер, хот-дог, бутербродний торт

6.

Що таке тарталетка?

а)

Вид холодної закуски. Складається з однієї скибочки хліба та з одного або більше харчових елементів на верхній частині.

Інгредієнтами можуть бути: різні спреди, масло, паштети, сири, ковбасні вироби, такі як смажена яловичина, індичка, шинка, бекон, салямі, овочі, такі як солодкий перець, томати, редис, цибуля-шалот і огірки тощо.

б)

Вид бутерброда, невелика скибка свіжого чи підсушеного хліба, булки, може бути змащена різноманітними складниками

в)

Невеликий горщик (до 10 см у діаметрі) зазвичай з пісочного тіста. Начинка може бути солодкою чи пікантною, вона може бути як десертом, так і закускою.

Ключ до тесту

1. б в (2 балів)
2. а в г е (2 балів)
3. в (2 балів)
4. а (2 балів)
5. б (2 балів)
6. в (2 балів)