частини

Додано: 28 квітня 2020
Предмет: Математика, 3 клас
14 запитань
Запитання 1

знайти 1/2 від 2м

варіанти відповідей

10см

100см

40см

Запитання 2

Знайти 1/4 від 1т

варіанти відповідей

150кг

200кг

250кг

Запитання 3

Що більше 1/2 дм чи 1/4м

варіанти відповідей

1/2дм

1/4м

Запитання 4

Що більше 1/8 чи 1/6

варіанти відповідей

1/8

1/6

Запитання 5

Що менше 1/5 чи 1/3

варіанти відповідей

1/5

1/3

Запитання 6

1/3 від 2 діб становить:

варіанти відповідей

16год

18год

12год

Запитання 7

1/5 від 6дм становить:

варіанти відповідей

15см

14см

12см

Запитання 8

Розв'яжи задачу. Вкажи правильний розв'язок:

У шкільну їдальню привезли 72кг борошна. За день використали 1/6 частину. Скільки кг борошна залишилось?

варіанти відповідей

1) 72 : 6 = 12(кг)

1) 72 : 6 = 12(кг) 2) 72 - 6 = 66(кг)

1) 72 : 6 = 12(кг) 2) 72 - 12 = 60(кг)

Запитання 9

Розв'яжи задачу. Вкажи правильний розв'язок:

У магазин привезли 75кг фруктів. 1/5 частину становили банани решту - яблука. Скільки було яблук?

варіанти відповідей

1) 75 : 5 = 15(кг)

1) 75 : 5 = 15(кг) - банани 2) 75 - 15 = 60(кг) - яблука

1) 75 : 5 = 15(кг) - банани 2) 75 - 5 = 70(кг) - яблука

Запитання 10

Познач правильні твердження

варіанти відповідей

Знаменник дробу стоїть під рискою дробу

Знаменник дробу стоїть над рискою дробу

Чисельник дробу стоїть над рискою дробу і показує, скільки взято рівних частин

Чисельник показує, на скільки рівних частин поділено ціле число

Знаменник дробу показує, на скільки рівних частин поділено ціле число

Запитання 11

Знайти число, якщо 1/3 його частина = 60

варіанти відповідей

20

120

180

Запитання 12

Яка довжина цілого відрізка, якщо 1/4 його частина = 8дм

варіанти відповідей

2дм

24дм

32дм

4дм

Запитання 13

Розв'яжи задачу, вкажи правильний розв'язок:

Від будинку до спортивного клубу 600 м. Це становить 1/3 відстані від будинку до школи. Як відстань від будинку до школи?

варіанти відповідей

600 х 3 = 1800 м

600 : 3 = 200 м

600 +300 = 900м

Запитання 14

Розв'яжи задачу, вкажи правильний варіант розв'язання:

Від мотка дроту відрізали 90 см. Це становить 1/3 всієї довжини дроту. Скільки см дроту залишилось у мотку?

варіанти відповідей

1) 90 : 3 = 30(см) - відрізали 2) 90 - 30 = 60(см) - залишилось

1) 90 х 3 = 270(см) - відрізали 2) 270 - 90 =180(см)-залишилось

1) 90 х 3 =270(см) - було у мотку 2) 270 - 90=180(см)-залишилось

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест