Чим корисна їжа?

Додано: 20 березня 2023
Предмет: Я досліджую світ, 3 клас
Тест виконано: 65 разів
18 запитань
Запитання 1

Люди споживають харчові продукти…

варіанти відповідей

рослинного походження;

рослинного і тваринного походження;

рослинного і тваринного походження, їстівні гриби.

Запитання 2

До харчових продуктів рослинного походження відносять:

варіанти відповідей

хліб, каші, олія, овочі та фрукти;

хліб, каші, молоко, риба, м'ясо.

Запитання 3

Харчування людини повноцінне, коли в організм регулярно надходять із їжею всі…


варіанти відповідей

можливі речовини;

необхідні поживні речовини.

Запитання 4

Речовини, які є основним "будівельним матеріалом" для організму людини, це...

варіанти відповідей

вуглеводи;

білки;

жири;

вітаміни.

Запитання 5

Основний постачальник енергії для нашого тіла, це ...

варіанти відповідей

Білки;

жири;

вуглеводи;

вітаміни.

Запитання 6

Вони забезпечують організм енергією, необхідною для руху.

варіанти відповідей

Білки;

вуглеводи;

жири;

вітаміни.

Запитання 7

Вони потрібні для збереження та зміцнення здоров'я.

варіанти відповідей

Білки;

вуглеводи;

жири;

вітаміни.

Запитання 8

Що буде, якщо вживати постійно одноманітну їжу? (декілька варіантів)

варіанти відповідей

Сповілюнюється ріст;

порушуються в організмі процеси, важливі для життя;

покращується здоров'я.

Запитання 9

Що таке здорове харчування?

варіанти відповідей

це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань

це харчування, яке забезпечує ріст, повільний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє руйнуванню її здоров'я та профілактиці захворювань

Запитання 10

Вибери тільки правила гігієни під час вживання овочів і фруктів. (декілька варіантів)

варіанти відповідей

Щоб їжа легше засвоювалася, деякі продукти варять або запікають.

Намагайся вживати фрукти та овочі в сирому вигляді.

Харчові добавки не поліпшують апетит.

Вживати їжу невеликими порціями - три-чотири рази на день.

Запитання 11

На скільки секторів розділена в Україні "Тарілка здорового харчування"?

варіанти відповідей

4 частини

3 частини

5 частин

Запитання 12

Які продукти мають бути основою нашого раціону?

варіанти відповідей

риба, м"яо, яйця

овочі та бобові

молочна та кисломолочна продукція

Запитання 13

Який овощ не вважається овочем у "Тарілці здорового харчування"?

варіанти відповідей

картопля

часник

гарбуз

Запитання 14

Скільки потрібно на тиждень їсти рибні страви?

варіанти відповідей

4 рази

2-3 рази

3 рази

Запитання 15

З м"ясних продуктів надавати перевагу потрібно:

варіанти відповідей

яловичині

м"ясу птиці

свинині

Запитання 16

Втома, головний біль, знижена активність - ознаки нестачі в організмі

варіанти відповідей

вітамінів

води

вуглеводів

цукру

Запитання 17

Обери їжу рослинного походження.

варіанти відповідей
Запитання 18

Яку їжу корисно вживати?

варіанти відповідей

рослинного походження

тваринного походження

їстівні гриби

фастфут

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест