Державна поетапна атестація з професії "Кухар"

Додано: 20 червня 2023
Предмет:
Тест виконано: 10 разів
20 запитань
Запитання 1

Які страви готують на передодні реалізації та зберігають при температурі 2 -6С не більше 12 год

варіанти відповідей


Холодні закуски

 Заливні

 М'ясні салати

Овочеві салати

Запитання 2

Ягоди - це

варіанти відповідей

 Плоди, в яких насінини містяться безпосередньо в м'якоті або на її поверхні

Плоди, в яких насінини містяться безпосередньо на її поверхні

Плоди, в яких насінини містяться безпосередньо в м'якоті

Не має жодної правильної відповіді

Запитання 3

Основою оперативного планування на заготівельних підприємствах є

варіанти відповідей


План - меню


Виробнича програма

Наряд-замовлення

Меню

Запитання 4

У якому відділення гаряччого цеху організовують робочі місця для смаження, тушкування, припускання, варки, запікання?

варіанти відповідей

 Супове відділення

Кондитерське відділення

 Соусне відділення

Борошняне відділення

Запитання 5

Механізація сортування за розміром здійснюється в ............. машинах перед надходженням картоплі до картоплечистки.

варіанти відповідей

 Калібрувальних машинах

Очищувальних машинах

Відбірних машинах

Мийних машинах

Запитання 6

Марміти служать для підтримки в гарячому стані перших та других страв, а також підігрівання тарілок. Яка повинна бути температура?

варіанти відповідей

Не нижче 35-60 °С

 Не нижче 60-75 °С

Не нижче 55-60 °С

Не нижче 70-95 °С

Запитання 7

Оберіть пропущене слово: Кожна конфорка має перемикач, за допомогою якого здійснюється ............. регулювання потужності

варіанти відповідей

 Поступове

Швидке

Ступінчасте

 Потужне

Запитання 8

Визначте причину проблеми, що виникла під час роботи електронних ваг: Покази ваги значно відрізняються від маси встановленого на неї товару

варіанти відповідей

 Відбувся збій через перешкоди в мережі електропостачання

 Неправильно встановлена вантажоприймальна платформа або вона торкається стороннього предмета

Маса вантажу перевищує найвищу межу зважування

Порушено швидкість завантажування

Запитання 9

Охолоджена птиця у тушках може зберігатися при температурі

варіанти відповідей

 0-5 °С не більше 2-3 діб


2-8 °С не більше 2-5 діб

 0-5 °С не більше 2-5 діб

2-8 °С не більше 2-3 діб

Запитання 10

На скільки груп поділяють супи за характером рідкої основи

варіанти відповідей

3

4

5

Не має жодного правильного варіанту відповіді

Запитання 11

Чому не можна варити буряк у підсоленій воді?

варіанти відповідей

Потемніють

Втратять забарвлення

Будуть довго варитись


Усі варіанти правильні

Запитання 12

Яке м'ясо використовують для приготування бульйону для "капусняк звичайний"

варіанти відповідей

Яловичина

 Телятина

Свинина

Баранина

Запитання 13

Якої форми надають картоплі під час приготування юшки з макаронними виробами



варіанти відповідей

Брусочками


Кубиками

Соломкою

Шашками

Запитання 14

Чому під час смаження овочів їх маса зменшується?

варіанти відповідей

Оскільки вони втрачають форму

Оскільки вони втрачають вітаміни

Оскільки вони втрачають рідину

 Оскільки вони втрачають жир

Запитання 15

За способом теплової обробки розрізняють рибу

варіанти відповідей

Відварну, парову, припущену, смажену, тушковану і запечену

Припущену, смажену, тушковану і запечену

Відварну, смажену, тушковану і запечену

Смажену, тушковану і запечену

Запитання 16

Температура при подаванні готових м'ясних страв повинна бути

варіанти відповідей

Не нижчою ніж 65 градусів

Не нижчою ніж 85 градусів

Не нижчою ніж 55 градусів

Не нижчою ніж 45 градусів

Запитання 17

На скільки груп поділяють соуси за способом приготування?

варіанти відповідей

2

3

4

5

Запитання 18

У залежності від подальшого використання відходи поділяють на

варіанти відповідей

Харчові, технічні

 Харчові, технічні, кормові

Харчові, кормові

Технічні, кормові

Запитання 19

Яка роздавальна, як правило, організовується в торговельному залі уздовж кухні або стіни, що примикає до неї?

варіанти відповідей

 Спеціалізована

 Комбінована

Універсальна

 Усі варіанти правильні

Запитання 20

Які з перерахованих приміщень закладів ресторанного господарства відносять до підсобних:

варіанти відповідей

 Торговельна зала

Вестибюль

Аванзала

Мийна столового посуду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест