Народні ремесла. Святковий календар.

Додано: 16 травня 2022
Предмет: Я досліджую світ, 3 клас
Тест виконано: 210 разів
11 запитань
Запитання 1

Якого дня Україна стала незалежною?

варіанти відповідей

24 серпня

24 травня

16 вересня

Запитання 2


Відмітити серед поданих прапорів український прапор.

варіанти відповідей
Запитання 3

Познач офіційні державні свята в Україні.

варіанти відповідей

Новий рік

Різдво

День Конституції України

День народження родича

День незалежності України

День захисника України

День "Дякую"

Великдень

Запитання 4

На яке свято люди прикрашають храми та житло квітами, травою, гілками дерев?

варіанти відповідей

На Великдень.

На День матері.

 На Трійцю.

 На Новий рік.

Запитання 5

Символи Великодня - це...

варіанти відповідей

 писанка

 вінок плетений з квітів

 паска

 виноград,яблука,мед

Запитання 6

День Конституції України -це

варіанти відповідей

28 червня

22 червня

20 червня

23 квітня

Запитання 7

На яке свято дівчата плетуть вінки , а згодом їх пускають по річці?

варіанти відповідей

на Івана Купала


на День захисту дітей

 На Новий рік

 на Великдень

Запитання 8

Коли відзначають День пам'яті та примирення?

варіанти відповідей

28 червня

8 травня

1 січня

Запитання 9

Народні ремесла - це

варіанти відповідей

 Гончарство

Бджільництво

Написання віршів

Запитання 10

Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

варіанти відповідей

День пророка Наума

День святого Миколая


Свято Преображення Господнього

День Преподобного Онуфрія Великого

Запитання 11

Згідно з давніми традиціями, страву готують на м'ясному чи овочевому бульйоні з додаванням м'яса (сала), буряка, картоплі, квасолі, капусти. Обов'язково вводять й зажарку з цибулі, томатів, пасти, моркви. В кінці обов'язково додають кріп, петрушку, а на стіл подають разом зі сметаною, салом та пампушками з часником.

варіанти відповідей

Борщ

Холодець

Шпундра


Голубці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест