ЄДКІ Фармація

Додано: 14 травня
Предмет:
6 запитань
Запитання 1

Які лікарські засоби застосовуються впродовж усього життя як замісна терапія пацієнтам після струмектомії або тиреоїдектомії?


варіанти відповідей

Тиреоїдні гормони


Наркотичні анальгетики


Транквілізатори


Антибіотики



Запитання 2

Який лікарський препарат використовується насамперед під час надання невідкладної медичної допомоги пацієнту з анафілактичним шоком?


варіанти відповідей


 Диклофенак

Ампіцилін



Атропін


Еритроміцин


Епінефрин

Запитання 3

У жінки на другий день після діагностичного вишкрібання порожнини матки підвищилася температура тіла до 38°С, з’явилися біль унизу живота та слизово-гнійні виділення з піхви. Під час вагінального дослідження виявлено: матка збільшена, болюча, м’яка. Яка з наведених нижче груп лікарських засобів використовується для лікування цього ускладнення?


варіанти відповідей

 Антибактеріальні


 Гемостатики


Цитостатики


 Глюкокортикоїди


Седативні


Запитання 4

Споживання продуктів зі збагачених вмістом якого мікроелементу треба порекомендувати пацієнту, який хворіє на хронічну серцеву недостатність?



варіанти відповідей


Кальцію

Заліза


Натрію


Магнію



Калію

Запитання 5

Чоловік віком 45 років скаржиться на різкий біль у потиличній ділянці голови, запаморочення, шум у вухах. Об’єктивно спостерігається: пацієнт збуджений, обличчя гіперемоване, пульс — 92/хв, напружений, ритмічний, AT— 190/100 мм рт. ст., тони серця ослаблені, акцент другого тону над аортою. Який препарат використовується для надання невідкладної допомоги у цьому разі?


варіанти відповідей

Анальгін

 Магнію сульфат

Димедрол


Кордіамін


Запитання 6

Пацієнту призначено внутрішньом’язове введення 60 мг 4% розчину гентаміцину сульфату. В ампулах по 2 мл міститься 80 мг цього антибіотика. Скільки мілілітрів препарату треба набрати в шприц для виконання ін’єкції?


варіанти відповідей

3 мл



0,5 мл

1 мл


1,5 мл


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест