Методи знезараження твердого сміття поділяють на 2 групи: ліквідаційне і утилізаторне. До утилізаторного методу знезараження твердого сміття відносяться засоби:
Воду у купально-плавальному басейні обов’язково контролюють. Показником ефективності знезаражування води в басейні є наявність залишкового хлору. Вкажіть допустиму концентрацію залишкового хлору у воді басейну.
Результати лабораторного аналізу питної води, відібраної на водопровідній мережі великого готелю, показали: високий рівень бактеріального забруднення (колі-титр -25). Яка можлива причина недоброякісності води?
Вкажіть яка система опалення покращить температурний режим у приміщенні в якому виявлені такі показники температури взимку: +15С, вологість 80%, перепад температури по горизонталі 6С, по верикалі 8С?
Поточний санітарний нагляд є:
Вкажіть допустимий рівень шуму у готельному номері вночі:
При проведенні знезаражування води можуть виникати зміни її органолептичних властивостей. Запропонуйте хімічний метод знезаражування води, який забезпечить відсутність цих змін:
При обстеженні м’ясокомбінату було виявлено фінозне м’ясо свинини, в якому на площі поверхні м’яса в 40 см2 знаходиться 4 фіни свинячого ціп’яка. Які профілактичні заходи
має рекомендувати помічник санітарного лікаря, відносно фінозного м’яса, ветеринарній службі цього підприємства:
Укажіть страви і вироби, які заборонено виготовляти на підприємствах громадського харчування
Для населення, яке проживає на радіаційно забрудненій території, з метою виведення з організму радіонуклідів рекомендується включити в раціон харчування пектини. Які з наведених продуктів є основним джерелом пектинів
Під час перевірки підприємства, що виробляє банкові консерви, перевірено цех, де металеві банки наповнюють продуктом, видаляють під вакуумом залишкове повітря та герметично закупорюють. Санітарному фельдшеру доручено відібрати проби для дослідження в лабораторії СЕС. Яку кількість проб треба відібрати при звичайних умовах:
В лабораторію СЕС прийнятий взірець пастеризованого молока, вилучений з торговой мережі. Молоко має білий колір із жовтуватим відтінком, однорідне, без осаду, не має сторонніх присмаків та запахів. Проба на редуктазу: час знебарвлення метиленової синьки - 6,5 годин. Оцінить якість молока?
У продовольчому кіоску зберігається ряд фасованих продуктів в тому числі: яєчний порошок, цукор, масло вершкове, курячі, перепелині, качачі та гусячі яйця. Кіоск обладнаний холодильником для зберігання особливо швидкопсуючих продуктів. Реалізацію яких із перелічених продуктів необхідно заборонити
Найбільш чутливими до нітратів є
В яких продуктах, перш за все, необхідно контролювати вміст ртуті
При лабораторному дослідженні молока встановлена кислотність. Дати висновок про Норму кислотності молока вимогам ГОСТу?
До 1-го класу (високонебезпечних) речовин, що забруднюють грунт, відносяться
важливим показником забруднення грунту є
Рівень забруднення грунту вздовж магістралей залежить від:
Скільки комплектів робочого одягу повинен мати працівник
Лабораторний контроль сан. стану підприємств буває:
Спеціалісту відділу комунальної гігієни необхідно визначити фактори мікроклімату житлового приміщення. За допомогою якого приладу проводиться визначення швидкості руху повітря?
Для будівництва готелю виділена територія. Проведено санітарно-хімічне, гельмінтологічне і бактеріологічне дослідження грунту. Проби бралися із глибини 2,0; 20,0 і 50,0 см в різних місцях ділянки. Результати аналізу: санітарне число- 0,88, загальне число бактерій в 1 г – 630, колі титр – 2,0, титр анаеробів – 0,2, кількість яєць гельмінтів в 1 г – 0. Дати заключення про ступінь забруднення грунту:
Санітарним обстеженням очисних споруд каналізації бази відпочинку „Сокіл” встановлено, що стічні води після біологічного очищення в аеротенку-освітлювачі коридорного типу й заключного знезаражування хлором, скидаються у найближчу проточну водойму. З якою кількістю залишкового хлору знезаражені стічні води можуть бути скинуті у поверхневу водойму?
скільки точок необхідно для вимірювання температурного режиму приміщення
Під час перевірки особистих медичних книжок працівників продовольчого магазину виявлено, що книжки 2 працівників відсутні. Які санкції може запровадити санітарний
фельдшер у такому випадку :
В статті № 26 Закону "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення"говориться про:
Працівник готелю займається приготуванням дез. розчинів, які Фактори навколишнього середовища впливають на організм працівника:
Назвіть правильний термін зберігання ліверної ковбаси та зельцу?
При харчових отруєннях хвора людина:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома