ЕА М4 Економісти

Додано: 14 грудня 2023
Предмет:
25 запитань
Запитання 1

Асортимент – це …

варіанти відповідей

сукупність різновидів продукції кожного найменування, що різняться відповідними споживчими показниками 

закінчений у процесі виробництва виріб, який повністю укомплектований, відповідає діючим стандартам, відправлений на склад готової продукції й оформлений відповідними документами

перелік найменувань виробів, обсяги випуску яких передбачені планом виробництва продукції

матеріальний або духовний результат цілеспрямованої діяльності людини

Запитання 2

Рівень товарності – це:

варіанти відповідей

 відношення кількості виробленої продукції до реалізованої

відношення кількості реалізованої продукції до виробленої

 відношення кількості продукції, яка є на підприємстві до кількості реалізованої продукції

 правильна відповідь відсутня

Запитання 3

Відсоток продукції, яку використовують на внутрішньо­господарські потреби, розраховують як:

варіанти відповідей

відношення кількості виробленої продукції до реалізованої і помноженої на 100

 відношення кількості реалізованої продукції до виробленої і помноженої на 100

відношення кількості продукції, яка є на підприємстві до кількості реалізованої продукції і помноженої на 100

відношення кількості виробленої продукції за мінусом товарної продукції до виробленої і помноженої на 100 

Запитання 4

Які фактори впливають на зміну товарності с.-г. продукції?


варіанти відповідей

кількість виробленої продукції, її якість, строки реалізації, рівень собівартості 1 ц та канали реалізації

 кількість реалізованої продукції, її якість і середня реалізаційна ціна

зміна обсягу валової продукції та внутрігосподарського споживання

правильна відповідь відсутня

Запитання 5

На суму виручки від реалізації продукції впливають такі основні фактори:



варіанти відповідей

попит на продукцію і ціна

собівартість і ціна

 собівартість і кількість реалізованої продукції

кількість реалізованої продукції і ціна

Запитання 6

Як визначити вплив зміни кількості реалізованої продукції на суму грошової виручки?

 


варіанти відповідей

 різницю між фактичною і плановою ціною помножити на планову кількість продукції

різницю між фактичною і плановою кількістю реалізованої продукції помножити на планову ціну реалізації

різницю між фактичною і плановою кількістю продукції помножити на фактичну ціну реалізації

різницю між фактичною і плановою ціною помножити на фактичну кількість продукції

Запитання 7

Реалізаційна ціна продукції впливає на суму виручки:


варіанти відповідей

прямо пропорційно

обернено пропорційно

 у різних випадках по-різному

не впливає

Запитання 8

Які причини впливають на зміну ціни реалізації?


варіанти відповідей

кількість реалізованої продукції, її якість, строки і канали реалізації

зміна обсягу валової продукції і внутрігосподарського споживання

якість продукції, строки і канали реалізації та рівень собівартості  продукції

 асортимент продукції

Запитання 9

Цінова конкурентоспроможність – це:

варіанти відповідей

 ступінь можливого зниження собівартості продукції

ступінь можливого зниження товаровиробником ціни на власний товар порівняно з ринковою ціною

ступінь можливого підвищення товаровиробником ціни на власний товар порівняно з ринковою ціною

ступінь можливого підвищення прибутку

Запитання 10

Оновлення асортименту продукції – це:

варіанти відповідей

 збільшення обсягу продукції

розширення асортименту продукції

виробництво якісно нових, досконаліших видів продукції

 скорочення асортименту продукції

Запитання 11

На фінансовий результат від реалізації продукції впливають такі основні фактори:


варіанти відповідей

 кількість реалізованої продукції, якість продукції і собівартість

кількість реалізованої продукції, ціна та собівартість одиниці продукції

якість продукції, її собівартість та розмір ринків збуту

фондозабезпеченість, ціна та собівартість одиниці продукції

Запитання 12

Фінансовий результат (валовий прибуток) від реалізації продукції визначається як:

 


варіанти відповідей

різниця між повною собівартістю реалізованої продукції і виручкою

 різниця між виручкою і виробничою собівартістю продукції

різниця між виручкою і повною собівартістю реалізованої продукції

 різниця між виручкою і собівартістю виробленої продукції

Запитання 13

Рентабельність витрат діяльності визначається:

1.  

2.  

3.  +

4.  

 


варіанти відповідей

відношенням чистого доходу до собівартості реалізованої продукції і помноженого на 100%

відношенням валового прибутку до собівартості реалізованої продукції і помноженого на 100%

відношенням чистого прибутку до витрат діяльності і помноженого  на 100%

відношенням фінансового результату від звичайної діяльності до витрат діяльності і помноженого на 100%

Запитання 14

Які фактори впливають на зміну рівня рентабельності від реалізації продукції?


варіанти відповідей

ціна і повна собівартість реалізованої продукції

чистий прибуток і повна собівартість реалізованої продукції

валовий прибуток і виробнича собівартість реалізованої продукції

ціна і кількість реалізованої продукції

Запитання 15

Як визначити вплив зміни суми прибутку від реалізації на рівень рентабельності продукції?

 


варіанти відповідей

від фактичного рівня рентабельності відняти умовний

від фактичного рівня рентабельності відняти умовний, визначений шляхом ділення планового прибутку на повну фактичну собівартість реалізованої продукції

від умовного показника рентабельності, визначеного шляхом ділення фактичного прибутку на повну планову собівартість реалізованої продукції, відняти плановий показник рентабельності

 від фактичного рівня відняти планові показники

Запитання 16

Як визначити вплив собівартості продукції на зміну суми прибутку?


варіанти відповідей

відхилення собівартості 1ц* кількість продукції (факт)

відхилення ціни * кількість продукції (факт)

відхилення кількості продукції * прибуток 1 ц (план)

кількість продукції * ціну 1ц

Запитання 17

Визначити цінову конкурентоспроможність картоплі, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 1000 грн, собівартість – 620 грн:


варіанти відповідей

0,62

0,38

1,61

0,61

Запитання 18

Визначити рівень товарності пшениці у відсотках, якщо валовий збір становить – 1500 т, реалізовано – 1322 т:


варіанти відповідей

88,1

11,8 

113,5

 0,88

Запитання 19

Визначити відсоток внутрішньогосподарського використання пшениці, якщо валовий збір становить 1500 т, реалізовано – 1322 т:


варіанти відповідей

88,1  

11,8

113,5

0,88

Запитання 20

Визначити розмір виручки від реалізації, якщо господарством реалізовано молока молокозаводу – 21390 ц, іншому с.-г. підприємству – 327 ц, реалізаційна ціна 215 грн. за 1 ц:


варіанти відповідей

4598,9 тис. грн

70,3 тис. грн  

 70305 тис. грн

4669,2 тис. грн

Запитання 21

Скільки становить цінова конкурентоспроможність гречки, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 520 грн, собівартість 1 ц – 380 грн?

варіанти відповідей

1,3

0,73

0,27

0,37

Запитання 22

Визначити строк окупності капітальних інвестицій, якщо обсяг капітальних інвестицій – 160 000 грн, річний приріст прибутку – 25500 грн:


варіанти відповідей

159

6,27

627

0,15

Запитання 23

Розрахувати рівень рентабельності реалізації проса, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 440 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 326 тис. грн:

варіанти відповідей

74,1 

134,9  

25,9

34,9

Запитання 24

Визначити рівень товарності озимої пшениці у відсотках, якщо валовий збір становить 2365 ц, реалізовано – 2034 ц:


варіанти відповідей

86%

1,16%

116,2%

0,86%

Запитання 25

Розрахувати рівень рентабельності реалізації молока, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 1255 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 980 тис. грн:

варіанти відповідей

0,22%

1,28%

0,78%

28%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест