Екологія продуктів харчування та її значення для здоров'я людини

Додано: 5 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 337 разів
10 запитань
Запитання 1

Речовини, які спричиняють утворення ракових пухлин називаються

варіанти відповідей

токсичними

мутагенними

канцерогенними

патогенними

Запитання 2

Речовини, які з'явилися в природі завдяки діяльності людини (штучно синтезовані)

варіанти відповідей

ксенобіотики

токсини

дезінфектори

дезінсектори

Запитання 3

Нітрати потрапляють до продуктів харчування через

варіанти відповідей

добрива

пестициди

ГМО

харчові добавки

Запитання 4

Зменшити негативний вплив радіонуклідів можна, якщо включити до раціону оптимальну кількість

варіанти відповідей

білків

вуглеводів

каротинів

пектинів

Запитання 5

За великою здатністю накопичувати нітрати відноситься

варіанти відповідей

помідор

зелений горошок

петрушка

цибуля

Запитання 6

Ці речовини акумулюються в організмі людини, особливо в тканинах багатих на жир та уражують центральну нервову систему.

варіанти відповідей

нітрати

пестициди

радіонукліди

важкі метали

Запитання 7

Найкращим засобом обмежити забруднення харчових продуктів мікотоксинами є

варіанти відповідей

зволоження

висушування

використання антибіотиків

використання гербіцидів

Запитання 8

Максимального зменшення кількості радіоактивних елементів досягають при переробці молока в

варіанти відповідей

сир

вершки

масло

знежирене молоко

Запитання 9

Сліди цього металу в продуктах з фруктів і овочів призводить до повного руйнування вітаміну С.

варіанти відповідей

мідь

цинк

свинець

ртуть

Запитання 10

Цей вітамін нейтралізує токсичну дію нітратів

варіанти відповідей

вітамін А

вітаміни групи В

вітамін D

вітамін С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест