1. Аналіз у перекладі з грецької означає:
2. Предметом економічного аналізу є:
3. Об’єктом економічного аналізу є:
4. Загальносистемний аналіз поділяється на:
5. Аналіз економічних показників починають з:
6. Конкретні числові вирази економічних явищ і процесів у економічному аналізі називаються:
7. Величини, які встановлюються шляхом порівняння двох або декількох абсолютних величин в економічному аналізі називаються:
8. Найпоширеніший прийом в економічному аналізі є:
9. Прийом аналізу, який полягає у формуванні з масиву даних, що аналізуються, класифікаційних груп за ознаками називається:
10. Для відображення розвитку аналізованого показника у часі застосовують:
11. Порівняння фактичних даних з плановими має на меті:
12. Прийом елімінування включає методи:
13. Під час здійснення факторного аналізу методом ланцюгових підстановок, у першу чергу, підлягають заміні параметри:
14. Етап здійснення економічного аналізу, в якому складається програма, готують макети таблиць і визначають його виконавців називається:
15. Етап здійснення економічного аналізу, який передбачає заповнення таблиць, визначення факторів і розрахунок їх впливу на значення показників називається:
16. Етап здійснення економічного аналізу, в якому узагальнюють наслідки аналізу, вживають конструктивні заходи для використання знайдених резервів виробництва називається:
17. Метод синтезу означає:
18. За способом фіксації інформацію в економічному аналізі класифікують:
19. За насиченістю реквізитами інформацію в економічному аналізі класифікують:
20. За стадіями створення інформацію в економічному аналізі класифікують:
21. За стабільністю інформацію в економічному аналізі класифікують:
22. За місцем утворення інформацію в економічному аналізі класифікують:
23. До джерел внутрішніх облікових даних належать:
24. Рівень освоєння земель визначається як відношення:
25. Рівень розораності земель визначається як відношення:
26. Основні засоби залежно від участі у виробництві поділяють на:
27. Забезпеченість основними засобами відображають такі показники:
28. Ефективність використання основних засобів відображають такі показники:
29. Фондозабезпеченість – це відношення вартості:
30. Фондоозброєність – це відношення вартості:
31. Фондовіддача – це відношення вартості:
32. Фондомісткість – це відношення вартості:
33. Основними факторами впливу на фондовіддачу є:
34. Основним джерелом інформації для аналізу виробництва продукції є:
35. Яку продукцію включають в асортиментний обсяг продукції?
36. Головними факторами впливу на зміну валового збору є:
37. Головними факторами впливу на зміну валового виходу продукції тваринництва є:
38. До агротехнічних заходів підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва відносять:
39. До організаційно-економічних заходів підвищення ефективності виробництва продукції рослинництва відносять:
40. Головними факторами впливу на собівартість 1ц продукції рослинництва є:
41. Інтенсивними факторами росту виробництва с.-г. продукції є:
42. Екстенсивними факторами росту виробництва с.-г. продукції є
43. Попит на продукцію підприємства залежить від:
44. Валовий прибуток визначається:
45. Змінні витрати – це:
46. Платоспроможність підприємства – це:
47. Оборотний капітал – це:
48. Прискорення оборотності оборотних активів призводить до:
49. Однакові обсяги випуску продукції за однакові проміжки робочого часу – це:
50. До найбільш ліквідних активів відносять:
51. Ліквідність балансу характеризує:
52. Основним джерелом інформації для аналізу фінансового стану підприємства є:
53. Оборотні активи підприємства розміщені в:
54. Власний капітал підприємства розміщений в:
55. Необоротні активи підприємства розміщені в:
56. Залучені кошти підприємства розміщені в:
57. Перелік усіх видів продукції, яку виробляють, із зазначенням обсягу випуску становить…. продукції
58. Як зміниться собівартість продукції рослинництва, якщо витрати зростуть, а урожайність зменшиться:
59. Фонд оплати праці за видами продукції залежить від головних факторів:
60. Бухгалтерський баланс – це звіт про стан справ підприємства:
61. Показник, що характеризує фінансову стійкість підприємства:
62. Грошові кошти від операційної діяльності – це:
63. Показник, що характеризує ефективність використання оборотних активів:
64. Нульова рентабельність діяльності означає, що:
65. Узагальнюючим фінансовим показником діяльності підприємства є:
66. Резерви виробництва – це:
67. Рівень товарності – це:
4. правильна відповідь відсутня
69. Коефіцієнт оборотності обігових коштів характеризує:
70. Рентабельність продажу залежить від головних факторів:
71. Економічний аналіз, суть якого полягає в тому, що майбутній розвиток підприємства передбачають, ґрунтуючись на оцінці можливих змін зовнішнього середовища для прийняття стратегічних рішень називається:
72. Економічний аналіз, який обґрунтовує цілі, завдання, управлінські рішення з реалізації стратегії підприємства та вибору найефективніших з них називається:
73. Економічний аналіз, який проводять у процесі виробничого періоду, і він дає можливість своєчасно приймати коригувальні управлінські рішення називається:
74. Економічний аналіз, який проводять після закінчення повного виробничого процесу, календарного періоду і застосовують для оцінювання результатів роботи називається:
75. Аналіз, який включає оцінювання ресурсного забезпечення, умов виробництва, процесу виробництва та його результатів називається:
76. Аналіз, який розглядає демографію населених пунктів, стан довкілля, житлово-культурні та побутові умови називається:
77. Аналіз, який передбачає вивчення ринкових можливостей підприємства, оцінювання конкурентоспроможності його продукції, загальне оцінювання зовнішнього середовища і внутрішнього потенціалу називається:
78. Рентабельність власного капіталу залежить від головних факторів:
79. Абстрактні величини, за допомогою яких визначається типовий розмір однорідних явищ, в економічному аналізі називаються:
80. Для аналізу незгрупованих даних використовують середню величину:
81. Для аналізу показників, які в межах сукупності входять до системи інших показників, при чому за ними варіанти аналізованих величин мають неоднакову чисельність, використовують середню величину:
82. Для аналізу показників, які задані дискретно, тобто у формі величин, які характеризують явище на певні моменти або дати, використовують середню величину:
83. Метод аналізу, який полягає у відображенні та аналізуванні двох груп взаємопов’язаних економічних показників називається:
84. Метод аналізу, який використовують для вивчення у динаміці економічних явищ, що формуються під впливом факторів, кожен з яких схильний до змін у динаміці називається:
85. Суть прийому елімінування полягає у:
86. Перемноживши різницю між фактичним і плановим значенням кількісного фактора на значення планового якісного показника, визначаємо:
87. Перемноживши різницю між фактичним і плановим значенням якісного фактора на значення фактичного кількісного показника, визначаємо:
88. Коефіцієнт оновлення основних засобів визначається:
89. Коефіцієнт зростання основних засобів визначається:
90. Коефіцієнт вибуття основних засобів визначається:
91. Коефіцієнт придатності основних засобів визначається:
92. Рахуючи відношення кількості працівників, найнятих на роботу, до чисельності працівників підприємства на початок року визначають:
93. Рахуючи відношення кількості вибулих працівників до кількості їх на підприємстві на початок року визначають:
94. Умовний валовий збір продукції рослинництва визначається:
95. Кількісний вплив посівної площі на динаміку валового збору визначається:
96. Вплив фактору продуктивності тварин на зміну валового виходу продукції тваринництва визначається:
97. Трудомісткість продукції рослинництва залежить від головних факторів:
98. Трудомісткість продукції тваринництва залежить від головних факторів:
99. Умовна собівартість 1 ц продукції рослинництва визначається:
100. Вплив фактора суми затрат на одну голову на зміну собівартості 1 ц продукції тваринництва визначається
101. Стаття витрат «Оплата праці на 1 га» залежить від факторів
102. Ретроспективне оцінювання товарної продукції проводять за такими показниками:
103. Цінова конкурентоспроможність визначається:
104. Як визначити вплив кількості продукції на зміну суми прибутку?
105. Як визначити вплив середньої реалізаційної ціни на зміну суми прибутку?
106. Як визначити вплив собівартості продукції на зміну суми прибутку?
107. Як визначити умовну суму виручки від реалізації продукції?
108. Як визначити вплив суми прибутку на зміну рівня рентабельності?
109. Як визначити факторний вплив собівартості на зміну рівня рентабельності?
110. Коефіцієнт абсолютної ліквідності визначається:
111. Який коефіцієнт ліквідності характеризує відношення всіх поточних активів до короткострокових зобов’язань?
112. Коефіцієнт фінансової незалежності визначається:
113. Коефіцієнт фінансової залежності визначається:
114. Який коефіцієнт фінансової стійкості характеризує питому вагу залучених коштів в активах підприємства?
115. Який коефіцієнт фінансової стійкості характеризує питому вагу власних і прирівняних до них коштів в активах підприємства?
116. Які коефіцієнти фінансової стійкості в сумі складають одиницю
117. Який коефіцієнт фінансової стійкості показує, яку частину власного капіталу вкладено в оборотні активи, а яку капіталізовано?
118. Коефіцієнт оборотності оборотних активів визначається:
119. Коефіцієнт оборотності оборотних активів показує:
120. Тривалість одного обороту оборотних активів показує:
121. Коефіцієнт завантаження оборотних коштів показує:
122. Тривалість одного обороту оборотних активів визначається
123. Коефіцієнт завантаження оборотних коштів визначається
124. Коефіцієнт загальної платоспроможності визначається:
125. Відношенням власного оборотного капіталу до власного капіталу (І р. пасиву балансу) визначається:
126. Відношенням власного оборотного капіталу до вартості запасів і витрат визначається:
127. Оптимальне значення коефіцієнта фінансової незалежності:
128. Оптимальне значення коефіцієнта фінансової залежності:
129. На основі яких показників розраховують коефіцієнт спеціалізації:
130. Показник, який характеризує продуктивність праці по підприємству:
131. Рентабельність активів залежить від головних факторів:
132. Розрахувати рівень рентабельності реалізації молока, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 1255 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 980 тис. грн:
133.Визначити цінову конкурентоспроможність картоплі, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 1000 грн, собівартість – 620 грн:
134. Рентабельність продукції 23 % означає, що:
135. Визначити рівень освоєння землі у відсотках, якщо площа с.-г. угідь у господарстві – 3315 га, а вся земельна площа господарства – 3900 га:
136. Визначити рівень розораності земель у відсотках, якщо площа ріллі у господарстві – 1580 га, площа с.-г. угідь – 2900 га:
137. Визначити рівень товарності молока у відсотках, якщо валовий надій становить 1450 ц, реалізовано – 1270 ц
138. Розрахувати рівень рентабельності реалізації пшениці, якщо чистий дохід від реалізації всієї продукції – 980 тис. грн, повна собівартість всієї продукції – 720 тис. грн:
139.Визначити відсоток внутрішньогосподарського використання пшениці, якщо валовий збір становить 1800 т, реалізовано – 1590 т:
140. Визначити цінову конкурентоспроможність гречки, якщо реалізаційна ціна 1 ц – 2200 грн, собівартість – 1620 грн:
141.Розрахувати трудомісткість виробництва молока, якщо затрати на одну голову – 398 люд.- год., річна продуктивність однієї голови – 36 ц:
142.Визначити розмір виручки від реалізації, якщо господарство реалізувало молока молокозаводу – 1245 ц, іншому підприємству – 380 ц, реалізаційна ціна – 250 грн за 1 ц:
143.Розрахувати коефіцієнт використання машин у роботі, якщо кількість відпрацьованих машино-днів – 10980, кількість машино-днів перебування в господарстві – 12790:
144. Розрахувати додатково можливий збір гречки в центнерах, якщо урожайність у зразковому господарстві регіону – 23 ц/га, а у досліджуваному господарстві – 21 ц/га, фактична посівна площа – 380 га:
145. Визначити рівень товарності озимої пшениці у відсотках, якщо валовий збір становить 2365 ц, реалізовано – 2034 ц:
146. Якщо коефіцієнт змінності роботи тракторів дорівнює 1,2 (тривалість зміни 7 год.) – це означає, що трактори працювали:
147.Якщо площа під картоплею збільшилася на 10 га, планова урожайність – 140 ц/га, фактична урожайність – 150 ц/га, то як змінився валовий збір за рахунок збільшення площі посіву:
148.Розрахувати фондовіддачу основних засобів, якщо вартість валової продукції становить 5290 тис. грн, середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн:
149. Розрахувати фондоємність основних засобів, якщо вартість валової продукції становить 5290 тис. грн, середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн:
150.Розрахувати фондоозброєність основними засобами, якщо середньорічна вартість основних засобів – 19430 тис. грн, а кількість працюючих – 2040 осіб:
151.Розрахувати коефіцієнт залучення трудових ресурсів у суспільне виробництво, якщо кількість фактично працюючих – 480 осіб, а загальна їх чисельність становить 520 осіб:
152.Розрахувати коефіцієнт використання трудових ресурсів, якщо протягом року відпрацьовано 104680 люд.-год, а можливий фонд робочого часу становить 132560 люд.-год:
153.Розрахувати коефіцієнт використання робочого часу дня, якщо фактично відпрацьовано 6,8 год, а встановлений робочий час зміни – 7 год:
154. Розрахувати вплив кількості поголів’я на валовий вихід молока, якщо різниця між фактичним і плановим поголів’ям становить (–16), річна планова продуктивність однієї голови – 37 ц, фактична – 38 ц:
155. Розрахувати вплив урожайності на валовий збір озимої пшениці в центнерах, якщо різниця між фактичною і плановою урожайністю становить 4 ц, планова площа посіву – 128 га, фактична – 120 ц :
156. Площа під гречкою збільшилася на 20 га, планова урожайність – 20 ц/га, фактична – 21 ц/га. Валовий збір за рахунок збільшення площі посіву змінився:
157. У минулому році поголів’я стада становило 120 гол., продуктивність однієї голови – 34 ц молока; у звітному році відповідно 140 голів та 36 ц. Розрахувати зміну валового надою за рахунок збільшення продуктивності однієї голови:
158. Визначити питому вагу власного капіталу в структурі пасиву балансу, якщо підсумок балансу на кінець року 9520 тис. грн, а зобов’язання становлять 4430 тис. грн:
159. Розрахувати коефіцієнт концентрації залученого капіталу, якщо власний капітал підприємства – 5090 тис. грн, зобов’язання – 4430 тис. грн, валюта балансу – 9520 тис. грн:
160. Визначити коефіцієнт абсолютної ліквідності, якщо грошові кошти підприємства становлять 8890 тис. грн, поточні фінансові інвестиції – 2334 тис. грн, поточні зобов’язання – 52850 тис. грн:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома