Ернест Хемінгуей

Додано: 22 квітня 2020
Предмет: Зарубіжна література, 11 клас
Тест виконано: 298 разів
12 запитань
Запитання 1

1.Він любив котів і дайкірі, у молоді роки займався боксом, був гірськолижником, яхтсменом, мисливцем, снайпером, військовим кореспондентом, заходив у клітки з левами, обожнював сафарі, ловив акул, мав чотири пристрасні шлюби, пройшов дві світові війни, був поранений, побував в численних аваріях, двох авіакатастрофах та ледь не загинув під час лісової пожежі, переніс малярію, сибірську виразку, гепатит, безліч переломів та струсів мозоку, а в результаті покінчив життя самогубством застрелившись з рушниці…

Близькі називали його Папою. Людина, саме життя якої може стати сюжетом захоплюючої книги, увійшов в історію як один з найвизначніших письменників світу. Ви вже здогадались, хто цей невгамовний шукач пригод. Ернест Хемінгуей.

Яким був Ернест у дитинстві?


варіанти відповідей

слухняним, тихим, врівноваженим

агресивним, самовпевненим

безстрашним, сміливим

фантазером, складав неймовірні історії

Запитання 2

2. Ймовірно, неспокійне життя Ернеста - це такий протест, що затягнувся, проти намагання матері впливати на всі аспекти синового життя. Мати примушувала хлопчика співати у церковному хорі та грати на ненависній йому віолончелі, а вже у дорослому віці ніяк не хотіла бачити в синові дорослу й самостійну людину.

А може, справа у дідусевому вихованні, який подарував онукові першу рушницю. Хлопчик обожнював проводити час зі старим, слухати його оповідання.

А ось до полювання та вправного володіння зброєю хлопця привчив вже батько, життя якого так само трагічно закінчилося самогубством.

Скільки років було Ернесту, коли дідусь подарував йому рушницю?


варіанти відповідей

10

12

15

14

Запитання 3

3. Стати письменником Хемінгуей вирішив ще в шкільні роки, дебютувавши з невеличкими оповіданнями у шкільному журналі. А після школи він влаштувався репортером до газети The Kansas City Star, де завжди був у вирії місцевих кримінальних подій. Багато епізодів, сюжетів, характерів та діалогів з того періоду життя пізніше знайшли відображення у його творах.

Звичайно, він не міг оминути таку глобальну подію, як Перша світова війна. На фронт Хемінгуея не брали через поганий зір. Але він поїхав до Італії. Це був перший суворий життєвий досвід письменника. Ким він працював, будучи в Італії під час Першої світової війни?

варіанти відповідей

добровільно перевозив провіант воїнам

допомагав італійцям у боротьбі проти німецького нашестя

влаштувався водієм-добровольцем Червоного Хреста в Італії 

влаштувався добровольцем у італійське військо

Запитання 4

4. Хемінгуей знайшов першу-ліпшу можливість опинитись на передовій, де потрапив під обстріл австрійських кулеметів. З нього вилучили багато осколків, на ньому було більше 200 ран, але він вижив! Коли в 1919 Ернест повернувся в Америку, всі центральні газети писали про нього як про першого американця, пораненого на італійському фронті. А король Італії нагородив його почесною медаллю. Сам він про ту війну сказав так: «Я був великим дурнем, що поїхав на ту війну. Я думав, що ми спортивна команда, а австрійці – інша команда, і ми змагаємось»…. На фоні Першої світової війни розгортаються події одного з найвідоміших романів Хемінгуея «Прощавай, зброя!» (1929).

Отже, кінець військовій кар'єрі Хемінгуея поклала австрійська міна. Скільки осколків видалили із тіла письменника?

варіанти відповідей

232

237

230

225

Запитання 5

5. Живучи у США, Хемінгуей працював у канадських та американських газетах та писав художні твори (1926). У якому романі післявоєнного періоду, який приніс письменнику світову славу, йдеться про долю "утраченого покоління"?

варіанти відповідей

"Прощавай, зброє"

"По кому подзвін"

"І сходить сонце"

"Свято, яке завжди з тобою"

Запитання 6

6. Письменник багато подорожував, приймав участь у африканських сафарі, потрапляв у авто та авіа катастрофи, декілька разів його вважали загиблим. У яких країнах певний час проживав Хемінгуей?

варіанти відповідей

Португалія

Франція

Іспанія

Куба

Запитання 7

7.Будучи безстаршним чоловіком, справжнім мачо, бажаючи приносити користь і не стояти осторонь світових подій, у роки Другої світової війни Хемінгуей займається тим, що...


варіанти відповідей

відновив свою журналістську діяльність в якості військового кореспондента,

організував полювання на власному катері за німецькими підводними човнами в Карибському морі

проживав на Кубі і був заглиблений у власний внутрішній світ

брав участь у бойових та розвідувальних діях.

Запитання 8

8.У 1949 році Хемінгуей перебрався жити на Кубу і продовжив писати. Писав він, до речі, зазвичай, простими олівцями, кажуть, списував по 7 штук на день. Який життєвий принцип мав Хемінгуей?

варіанти відповідей

писати про те, що приносить матеріальне благо

писати про те, що приносить задоволення

писати про те, що знав і любив сам

писати про те, що буде цікавим для читачів

Запитання 9

9.Герої Хемінгуея втілюють "кодекс честі" письменника: перемагають у складних життєвих обставинах, захищають власну гідність, дружбу і любов. Хемінгуей намагався бути схожим на своїх героїв. Яким він був?

варіанти відповідей

сильний, безстрашний

тактовний, розуміючий, врівноважений

працездатний, брав від життя усе, що воно давало

був жорстокий із близькими, хоч і любив їх понад усе

Запитання 10

10.Маючи багато захоплень (рибалка, полювання, бокс та інші види спорту, подорожі, жінки, екстрім) все ж Хемінгуей розставив пріоритети. Вставте перше слово у реченні "... - ось єдина до біса варта річ". Що це за слово?

варіанти відповідей

дружба

родина

діти

кохання

Запитання 11

11.Які нагороди або премії в області літератури мав Хемінгуей?

варіанти відповідей

Премія Франца Кафки

Нобелівська премія

Гонкурівська премія

Пулітцерівська премія

Запитання 12

12. Продовжіть речення: "Писати для мене - це більше, ніж ..."

варіанти відповідей

жити

кохати

їсти і пити

дружити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест