Естери. Жири

Додано: 15 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 54 рази
11 запитань
Запитання 1

Загальна формула жирів:

варіанти відповідей

RCOOR

R-OH

RCHO

                                                                                                                             

              О

               ІІ

СН2 –О - С - R

 I             

CH - O – C – R’

               II

I              O

CH2  -O - C - R’’

                      II                                           

                О   

Запитання 2

Формула пропілетаноату

варіанти відповідей

         О                                 

          ІІ                                            

СН3 – С – О –СН3

             О                                 

              ІІ                                                                  

 СН3 –СН2 - С – О –СН3           

О

          ІІ                                          

СН3 – С – О –С 3Н7 ;

          О

          ІІ

СН3 – С – О –С 4Н9

Запитання 3

До складу твердого (риб’ячого) жиру входять

варіанти відповідей

тригліцериди ненасичених карбонових кислот

тригліцериди насичених карбонових кислот

тригліцериди оксикислот

гліцериди насичених та ненасичених карбонових кислот

Запитання 4

Укажіть продукт реакції гідролізу жирів

варіанти відповідей

етиленгліколь

гліцерин

гліцин

глюкоза

Запитання 5

Реакція жирів в результаті якої під дією лугів утворюються солі високомолекулярних кислот і гліцерол

варіанти відповідей

омилення

гідрування

гідроліз водою

окиснення

Запитання 6

С17Н35СООН – стеаринова кислота

варіанти відповідей

насичена карбонова кислота

ненасичена карбонова кислота

в складі рідких жирів

в складі твердих жирів

Запитання 7

Цей процес широко використовується в харчовій промисловості для одержання маргарину, кулінарного жиру, легкого масла

варіанти відповідей

гідролізу

піролізу

гідрування

омилення

Запитання 8

Жир являє собою рафіновані і дезодоровані гідрогенізовані харчові рослинні жири з додаванням до них або без додавання тваринних жирів, рослинних масел і інших компонентів

варіанти відповідей

кондитерський жир

компаунд-жир

саломас

маргарин

Запитання 9

Відсотковий вміст жирів в цьому продукті найвищий

варіанти відповідей

горіхи

рослинна олія

вершкове масло

бобові

Запитання 10

Жири в спирті

варіанти відповідей

розчинні

зовсім нерозчинні

частково розчинні

Запитання 11

Продуктом гідрування триолеїну є

варіанти відповідей

гліцерин

тристеарин

олеїнова кислота

стеаринова кислота

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест