Фізична складова здоров'я (тематичний контроль)

Додано: 17 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 412 разів
24 запитання
Запитання 1

Яке з понять є поняттям "оздоровчі системи"?

варіанти відповідей

Лікувальні вправи

Хірургічне втручання

Практичні методики сприяння здоров'ю

Запитання 2

У які дві групи об'єднують оздоровчі системи?

варіанти відповідей

традиційні

лікувальні

сучасні

розвивальні

Запитання 3

Які компоненти здорового способу життя охоплюють традиції і звичаї українського народу?

варіанти відповідей

харчування, рухова активність, гігієна, загартовування, дотримання режиму праці і відпочинку

харчування і відпочинок

харчування, загартовування і відпочинок

Запитання 4

Із перелічених рис назвіть риси зовнішності людини

варіанти відповідей

високий, низький, спритний, стрункий, згорблений

високий, низький, середній на зріст, стрункий, згорблений, гладкий, худощавий

високий, гнучкий, середній на зріст, стрункий, згорблений, сильний, худощавий

витривалий, низький, гнучкий, стрункий, згорблений, гладкий, сильний

Запитання 5

Які з перелічених характеристик є складовими фізичної форми людини?

варіанти відповідей

високий, загальна витривалість,сила, стрункий, склад тіла

загальна витривалість, м'язова витривалість, сила, спритність, гнучкість, склад тіла

загальна витривалість, стрункий, худорлявий, склад тіла, гнучкість

Запитання 6

Як визначити індекс маси тіла (ІМТ)?

варіанти відповідей

масу тіла помножити на зріст

масу тіла поділити на зріст

масу тіла поділити на зріст у квадраті

Запитання 7

Фізичні якості людини - це....

варіанти відповідей

її зовнішність та фізична форма

її привабливість та сила

її зовнішність та гнучкість

Запитання 8

Назви з переліченого принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність, смак, збалансованість

різноманітність, калорійність, збалансованість

помірність, калорійність, різноманітність

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 9

Помірність означає, що....

варіанти відповідей

правильне співвідношення груп продуктів

калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичні затрати організму

необхідність споживання продуктів усіх основних груп

Запитання 10

Кому рекомендують найменшу кількість порцій для щоденного вживання з піраміди здорового харчування (мал.10 пар.7)?

варіанти відповідей

активним хлопцям-підліткам

дорослим жінкам, які ведуть малорухливий спосіб життя

більшості здорових людей

Запитання 11

Кому рекомендують для щоденного вживання найбільшу кількість порцій за пірамідою здорового харчування?

варіанти відповідей

активним хлопцям-підліткам

дорослим жінкам, які ведуть малорухливий спосіб життя

більшості здорових людей

Запитання 12

У яких з перелічених дієтах порушено принципи раціонального харчування?

варіанти відповідей

вегетаріанська дієта

кремлівська дієта

лікувальне голодування

роздільне харчування

Запитання 13

Щоб схуднути, треба скоротити до мінімуму споживання калорій. Міф чи факт?

варіанти відповідей

Міф

Факт

Запитання 14

Не треба снідати, інакше цілий день будеш голодний. Факт чи міф?

варіанти відповідей

Факт

Міф

Запитання 15

Щоб схуднути, треба їсти лише знежирені продукти. Факт чи міф?

варіанти відповідей

Факт

Міф

Запитання 16

Знежирені продукти не завжди низькокалорійні. Факт чи міф?

варіанти відповідей

Факт

Міф

Запитання 17

Які з перелічених хвороб виникли внаслідок незбалансованого харчування?

варіанти відповідей

Анорексія

Ожиріння

ГРВІ

Діабет

Артрит

Туберкульоз

Запитання 18

Хто переважно хворіє на анорексію?

варіанти відповідей

люди, які віддають перевагу висококалорійним продуктам і ведуть малорухливий спосіб життя

люди, які захоплюються дієтами, прагнучи досягти нереальних стандартів світу моди і шоу-бізнесу

Запитання 19

Харчове отруєння відбувається з людиною внаслідок......

варіанти відповідей

вживання неякісного, зіпсованого чи інфікованого харчового продукту

вживання низькокалорійного, знежиреного харчового продукту

Запитання 20

Які із перелічених захворювань виникають через харчове отруєння

варіанти відповідей

ботулізм

сальмонельоз

грип

золотистий стафілокок

ангіна

Запитання 21

Які з перелічених правил належать до правил обробки і зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, розділяти, нагрівати, охолоджувати

мити, витирати, нарізати, заморожувати

мити, полоскати, витирати, варити

Запитання 22

У якому випадку потерпілого від харчового отруєння залишають вдома?

варіанти відповідей

при слабких симптомах отруєння. Йому слід багато пити, щоб уникнути зневоднення

при сильних симптомах або ураженні нервової системи

Запитання 23

Які гриби є отруйними?

варіанти відповідей

бліда поганка

білий

печериці

мухомор

свинушка тонка

Запитання 24

Які рослини є отруйними?

варіанти відповідей

ромашка

блекота

конвалія

дурман

беладона

календула (нагідки)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест