Фізична складова здоров'я.

Додано: 17 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 300 разів
20 запитань
Запитання 1

В яких країнах найкраще збереглися традиційні оздоровчі системи?

варіанти відповідей

Іран та Пакістан

Бразілія та Мексика

Індія та Китай

США та Британія

Запитання 2

У перекладі "йога" означає -

варіанти відповідей

працювати, відновлювати, жити

контролювати, підкорювати, об'єднувати

об'єднувати, спілкуватися, відпочивати

оздоровлювати, цінувати, працювати

Запитання 3

ІМТ можна оцінити за співвідношенням:

варіанти відповідей

зросту та сили

ваги та витривалості

гнучкості та спритності

ваги та зросту

Запитання 4

Назвіть принціпи раціонального харчування.

варіанти відповідей

вітаміни, мікроелементи, білки

помірність, різноманітність, збалансованість

режим, гігієна, здоровий спосіб життя

ефективність, творчість, національна кухня

Запитання 5

Піраміда здорового харчування була розроблена

варіанти відповідей

1993 року Міністерством сільського господарства США

1992 року Міністерством сільського господарства Великобританії

1993 року Міністерством сільського господарства Великобританії

1992 року Міністерством сільського господарства США

Запитання 6

Як перекладається слово "дієта"?

варіанти відповідей

помірне харчування

здоровий спосіб життя

раціональний спосіб життя

голодування

Запитання 7

Скільки є поживних речовин, які не виробляються в організмі людини?

варіанти відповідей

50

40

15

14

Запитання 8

Назвіть хвороби до яких може призвести незбалансоване харчування.

варіанти відповідей

анорексія

ожиріння

булімія

целопатія

Запитання 9

Якими бактеріями та токсинами може бути спричинене отруєння?

варіанти відповідей

ботулізм

сальмонела

золотистий стафілокок

нічого з перечисленого вище

Запитання 10

Чим може бути спричинене отруєння?

варіанти відповідей

продуктами з простроченим терміном зберігання

продуктами з правильною упаковкою

продуктами які купили на стихійних ринках

продукти вирощені на забруднених територіях

Запитання 11

На який бік краще покласти непритомну людину з отруєнням грибами?

варіанти відповідей

на правий

на лівий

Запитання 12

Страви з яких продуктів відносяться до української традиційної кухні?

варіанти відповідей

страви з баранини, козячого молока, солодкого перцю, томатів

страви з рису, птиці, овочів, фруктів

страви зі свинини, телятини, овочі, молочні продукти

овочі, фрукти, риба, вироби з борошна, молочні продукти

Запитання 13

Основним будівельним матеріалом для організму є:

варіанти відповідей

жири

вітаміни і мінерали

вуглеводи

білки

Запитання 14

Виберіть правильні твердження

варіанти відповідей

Від харчування залежить тільки фізичне здоров'я підлітків

Навантаження на організм не впливає на кількість води, яку потрібно пити за день

Від харчування залежить фізичне, психологічне та соціальне здоров'я підлітків

Навантаження на організм впливає на кількість води, яку потрібно пити за день

Харчування ніяк не впливає на психологічне здоров'я підлітків

Запитання 15

ознаки харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота і блювота

діарея

нежить

біль у животі

висока температура

біль у суглобах

Запитання 16

Вибери правильні дії у разі допомоги при харчовому отруєнні

варіанти відповідей

За перших ознак харчового отруєння необхідно викликати "швидку допомогу"

До прибуття "швидкої" нічого хворому не робити

Якщо у хворого сильні болі в животі, дати обезболюючі ліки

Бажано хворому викликати блювоту

До прибуття "швидкої" промити хворому шлунок

Потрібно дати хворому багато пити води

Запитання 17

Випишіть спільні складові всіх оздоровчих систем

варіанти відповідей

правильний режим праці та відпочинку

купання в ополонці

відмова від шкідливих звичок

раціональне харчування

Запитання 18

Щоб позбутися надмірної маси тіла, необхідно

варіанти відповідей

порадитися з другом

переглянути свої харчові звички

дотримуватися суворої дієти

виконувати спеціальний комплекс вправ, дібраних із журналу для підлітків

Запитання 19

Харчові добавки класу барвники..

варіанти відповідей

сприяють швидкому розварюванню

підсилюють або відновлюють колір продукту

продовжують термін зберігання продукту

Запитання 20

Харчові добавки додають до харчових продуктів для..

варіанти відповідей

погіршення їх смаку

зниження їх поживної цінності

запобігання псуванню їжі під час зберігання

збільшення маси харчових продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест