ФІЗИЧНА СКЛАДОВА ЗДОРОВ’Я

Додано: 13 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Практичні методики сприяння здоров’ю називають

варіанти відповідей

гарні системи

оздоровчі системи

сучасні підходи

базові системи

Запитання 2

Назвіть приклади оздоровчих систем

варіанти відповідей

фітотерапія

ароматерапія

аюрведа

навчання

Запитання 3

Фізичні якості людини — це 

варіанти відповідей

гарна статура

здатність тривалий час витримувати помірні фізичні навантаження

сила, спритність, гнучкість і склад тіла

 риси її зовнішності та складові фізичної форми

Запитання 4

Складові фізичної форми

варіанти відповідей

м’язова витривалість

склад тіла

сила

біг

загальна витривалість

сон

спритність

гнучкість

Запитання 5

Гнуч кість — це

варіанти відповідей

здатність суглобів забе зпе чувати максимальну амплітуду рухів

співвідношення маси жиру та інших тканин у тілі людини

будь-яка рухова активність

добра скоорди - нованість рухів і швидка реакція

Запитання 6

Для визначення індексу маси тіла (ІМТ) за формулою потрібно

варіанти відповідей

визначити свій зріст (у кілометрах) і масу тіла (в грамах)

визначити свій зріст (у сантиметрах) і масу тіла (в кілограмах)

визначити свій зріст (у метрах) і масу тіла (в кілограмах)

визначити свій зріст (у метрах) і масу тіла (в грамах )

Запитання 7

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

систематичність

різноманітність

Запитання 8

Під час порушень обміну речовин, людина починає хворіти на

варіанти відповідей

анорексію

ожиріння

занижену самооцінку

дефіцит поживних речовин

Запитання 9

Найчастіше харчові отруєння спричинено

варіанти відповідей

бактеріями

вітамінами

токсинами

поживними речовинами

Запитання 10

Найнебезпечніший вид харчового отруєння.

варіанти відповідей

Сальмонельоз

Ботулізм

Золотистий стафілокок

Бактерія E.coli 

Запитання 11

Найнебезпечніші харчові отруєння –

варіанти відповідей

ботулізм

отруєння грибами

отруєння рослинами

дієти

Запитання 12

Правила обробки та зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

нагрівати

витирати

охолоджувати

мити

залишати

розділяти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест