Фізико-хімічні процеси під час приготування тіста

Додано: 25 вересня 2022
Предмет:
Тест виконано: 36 разів
11 запитань
Запитання 1

Технологічне забезпечення високих смакових якостей готової продукції

варіанти відповідей

правильне ведення технологічного процесу виробництва різноманітної готової продукції з високими товарними достоїнствами

наявність на виробництві бракеражної комісії

наявність на виробництві висококваліфікованих працівників

Запитання 2

При замісі дріжджового тіста з цукрами протікає

варіанти відповідей

ферментативний гідроліз

кислотний гідроліз

меланоїдиноутворення

карамелізація цукрів

Запитання 3

При бродінні тіста один з дисахаридів швидше за всіх піддається дії ферментів

варіанти відповідей

сахароза

мальтоза

лактоза

 крохмаль

Запитання 4

Продуктами ферментативного гідролізу крохмалю є

варіанти відповідей

декстрини, сахароза, фруктоза

декстрини, мальтоза, фруктоза

декстрини, мальтоза, глюкоза

декстрини, глюкоза, фруктоза

Запитання 5

Черствіння оладок насамперед зв'язане з такими змінами крохмалю

варіанти відповідей

клейстерізація

ретроградація

деструкція

декстринізація

Запитання 6

Фермент амілаза має високу активність у борошні з

варіанти відповідей

зерна пшениці, що має слабку клейковину

нормального зерна пшениці

зерна пшениці, що має сильну клейковину

зерна пшениці, що проросло

Запитання 7

Після замішування прісного тіста для вареників його залишають на 30-40 хв для

варіанти відповідей

надання однорідної консистенції

надання йому кращих смакових властивостей

набухання клейковини і надання йому еластичності

Запитання 8

Базисна вологість борошна

варіанти відповідей

10%

18%

14,5%

22%

Запитання 9

Надлишок вуглекислоти, що утворюється при бродінні тіста

варіанти відповідей

пригнічує розвиток дріжджів

покращує розвиток дріжджів

покращує якість і пластичність тіста

Запитання 10

З тіста рідкої консистенції (співвідношення борошна і води 1:1,65) безопарним способом готують

варіанти відповідей

оладки

млинці з дріжджового тіста

біляші

пончики

Запитання 11

За рахунок якого процесу відбувається приварок вареників

варіанти відповідей

процес клейстеризації крохмалю

процес карамелізації крохмалю

процес декстренізації крохмалю

процес набухання крохмалю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест