1. Потреба організму в харчових речовинах залежить від:
2. Калорійність їжі - це:
3. Режимом харчування називається:
4. На сніданок припадає добового раціону:
5. Вуглеводи надходять в організм із:
6. Недостатня кількість кальцію в організмі призводить до:
7. Основним обміном називають:
8. Енергія, яка використовується організмом вимірюється в:
9. Витрати енергії за добу залежать від:
10.Щоб уникнути захворювання зубів чи слизової оболонки ротової порожнини необхідно зранку чи ввечері:
11. Лікувальним називається харчування:
12. Основним завданням лікувального (дієтичного) харчування є:
13. Вирізняють щадні режими :
14. Оптимальним режимом харчування учнів вважається:
15. Жир використовується організмом як:
16. До складу вуглеводів входять:
17. Вода є:
18. Для приготування страв слід використовувати воду:
19. Надлишок жирів в організмі людини призводить до:
20. Добова потреба у вуглеводах:
21. Захворювання, пов'язане з дефіцитом вітаміну А:
22. Механічне щадіння означає:
23. Лікувально-профілактичне харчування використовується для:
24. В їдальнях ПТУ у зимово-весняний період у харчування вводять добову норму вітаміну С у:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома