Food Safety

Додано: 11 квітня
Предмет:
50 запитань
Запитання 1

В яких межах має бути вода для миття рук!

варіанти відповідей

21-26

21-43

18-34

18-42

Запитання 2

Процедура миття має тривати не менше …

варіанти відповідей

30с

20с

25с

15с

Запитання 3

Що потрібно зробити, якщо температура води для миття рук дуже низька?

варіанти відповідей

Вимити руки не зважаючи на це

Не мити руки

Швидко вимити руки і висушити

Повідомити менеджера

Запитання 4

Вибери ситуації , у яких потрібно вимити руки

варіанти відповідей

Ти підняв з підлоги пакет чаю

Торкнувся ручки дверей касирської

Ти чхнув

Повитирав столики та збираєшся мопати

Ти викинув у відро з брудними ганчірками ганчірку з бд

Ти збираєшся поповнювати вафельні кубки

Запитання 5

В яких межах має бути температура розчину для чистих ганчірок?

варіанти відповідей

27-35

22-28

28-35

21-43

Запитання 6

Як часто міняємо ганчірки?

варіанти відповідей

Кожну годину

Кожні 4 години

кожні півгодини

По мірі необхідності

Коли вона буде суха і нею неможливо буде витирати

Запитання 7

Твої дії у ситуації, коли тобі потрібно поміняти ганчірку , адже вона дуже брудна, але ти виявив, що чистих ганчірок немає

варіанти відповідей

Не витирати поверхні, поки не зʼявляться ганічірки

Витирати поверхні брудною ганчіркою

Повідомити менеджера

Запитання 8

Твої дії у ситуації, коли тобі потрібно поміняти ганчірку , адже пройшла година, хоча ганчірка повністю чиста, і ти бачиш , що чистих ганчірок немає

варіанти відповідей

Чекати на появу чистих ганчірок

Не міняти ганчірку і протирати поверхні тією, яка є

Повідомити менеджера

Запитання 9

На який обʼєм води слід використовувати 1 таблетку Kay-5 для розчину для чистих ганчірок?

варіанти відповідей

8,5 л

1 відро

9,5 л

Немає значення

Запитання 10

Яку ганчірку слід брати з відра?

варіанти відповідей

Верхню

Нижню

Та , що посередині

Зправа наліво

Запитання 11

Чому важливо брати нижню ганчірку з відра?

варіанти відповідей

ганчірка чистіша

більша концентрація розчину

температура води вища

Запитання 12

Час зберігання розчину з чистими ганчірками?

варіанти відповідей

1 год

2год

4год

Допоки не закінчаться чисті ганчірки у відрі

Запитання 13

Коли слід міняти розчин для чистих ганчірок?

варіанти відповідей

Кожні 4 години

Коли у відро потрапили залишки їжі

Запитання 14

Який алгоритм заміни ганчірок вірний?

варіанти відповідей

Взяти брудні ганчірки, покласти у відро для брудних ганчірок, вимити руки, взяти чисті ганчірки

Взяти брудні ганчірки, покласти у відро для брудних ганчірок, взяти чисті ганчірки, вимити руки

Запитання 15

Як часто миємо дрібне обладнання кухні?

варіанти відповідей

Не рідше ніж кожні 4 години

Не рідше ніж кожні 2 години

Кожну годину

По мірі необхідності

Запитання 16

Якщо тобі потрібно помити лотки для мʼяса, адже минає 4-та година їх використання,але ти бачиш , що чистих лотків дуже мало, твої дії?

варіанти відповідей

Не міняєш лотки

Чекаєш , коли лотки помиють і поміняєш пізніше

Повідомиш менеджера

Підеш мити лотки

Запитання 17

Що таке метод Трьох ванн?

варіанти відповідей

Метод миття рук

Метод миття обладнання

Метод сушіння обладнання

Запитання 18

Відповідно до методу трьох ванн, яку ванну залишаємо порожньою?

варіанти відповідей

1

2

3

Запитання 19

Яким розчином наповнюємо першу ванну?

варіанти відповідей

Дезинфікуючий

лишаємо вільною

Миючий

Запитання 20

В яких межах повинна бути вода для першої ванни згідно методу трьох ванн?

варіанти відповідей

43-57

43-47

21-43

54-59

Запитання 21

На якій відстані від підлоги слід сушити інвентар?

варіанти відповідей

Не вище ніж 60см

Не нижче ніж 50см

Не нижче ніж 60 см

Запитання 22

Виберіть усі випадки, коли необхідно вимити руки:


варіанти відповідей

Ви щойно завантажили у пральну машинку брудні ганчірки і повинні вийти працювати у зал


На підлогу впав дрібний інвентар з кухні, ви підняли його та віднесли на мийку


Ви зібрали у залі брудні таці зі столів і повертаєтеся у зал, щоб підмести підлогу


Ви провели прибирання у гостьових туалетах і зараз повинні перейти працювати на терасу


Запитання 23

Ганчірки на станції необхідно міняти по мірі забруднення, але не рідше ніж кожні 2 години. Це твердження 

варіанти відповідей

вірне

Невірне

Запитання 24

Які рукавиці використовуємо для набирання льоду?

варіанти відповідей

Сині поліетиленові

Чорні

Прозорі

Не потрібно в даній ситуації використовувати рукавиці

Запитання 25

Для чого використовуємо сині поліетиленові рукавиці?

варіанти відповідей

Для заморожених напівфабрикатів

На кухні

Для мʼяса

Запитання 26

У яких випадках ти використовуватимеш сині поліетиленові рукавиці?

варіанти відповідей

Закладання мʼяса на гриль

Зняття мʼяса з гриля

Закладання бекону на гриль

Трамбування смітника,

Піднімання інвентаря з підлоги

Поповнення льоду

Поповнення ложок флурі

Розкладання заморожених круасанів на деко

Запитання 27

У яких випадках ти використаєш прозорі рукавиці?

варіанти відповідей

Поповнення ріжків

Заливання молока

Пакування круасанів

Поповнення льоду

Нарізання помідорів


Розкладання заморожених круасанів на деко

Запитання 28

Як необхідно вчинити, якщо до Вас звернувся відвідувач з питанням “У бургері МакЧікен є алергени”?


варіанти відповідей

Необхідно видати відвідувачеві довідник, в якому вказані всі інгредієнти бургерів


Необхідно повідомити відвідувачеві, що вся інформація представлена в куточку споживача


Необхідно покликати менеджера


Необхідно перерахувати всі інгредієнти, які входять до складу МакЧікен


Запитання 29

Інгредієнт, який може привести до алергії або алергічної реакції - це…

варіанти відповідей

Алерген

Носій хвороби

Бактерія

Запитання 30

Серед наведених продуктів обери ті, що відносяться до 14 алергенів

варіанти відповідей

Соя

Селера

Кунжут

молоко

Шоколад

Арахіс

Запитання 31

Обери ситуації, коли ти будеш одягати прозорі рукавиці

варіанти відповідей

Заміна соку в сікмашині

Поповнення ріжків

Пакування донатів

Заміна ганчірок

Розкладання заморожених круасанів на деко

Пакування пирогів

Запитання 32

Місце зберігання хімічних засобів?

варіанти відповідей

Клітка в коомпакторній

Бекрум

Комора

Мийка

Запитання 33

Твої дії у випадку,якщо побачив у ресторані шкідників?

варіанти відповідей

Не звернути на це увагу

Голосно закричати

Повідомити менеджера

вбити шкідника

Запитання 34

Чи потрібно накривати паски з продукцією на дресінг столі у години понижених продажів?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 35

Скільки часу паски з продукцією на дресінг столі можуть бути відкриті у години понижених продажів?

варіанти відповідей

Не потрібно накривати у жодному випадку

Не довше 5 хв

Не довше 10 хв

Запитання 36

Де зберігаються інструменти та засоби для прибирання нехарчових відходів?

варіанти відповідей

На бекрумі

В компакторній

В електрощитовій

На мийці

Запитання 37

Які з перелічених хімічних засобів використовуємо для прибирання нехарчових відходів?

варіанти відповідей

Manodez

SirafanSpeed

Kay Indoor/Outdoor

Запитання 38

Пакет якого кольору використовуємо для прибирання нехарчових відходів?

варіанти відповідей

чорний

прозорий

зелений

Жовтий

Запитання 39

На очищений ділянці від нехарчових відходів SirafanSpeed слід розпилити та залишити на …

варіанти відповідей

5хв

півгодини

10хв

15 хв

Запитання 40

Пакет з нехарчовими відходами викидаємо …

варіанти відповідей

В залі

На терасі

В компактор

За межами ресторану

Запитання 41

Якщо ви використовуєте пластир (на руках) під час зміни, перед миттям рук його необхідно зняти, а після виконання процедур миття – використати новий. Це твердження вірне?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 42

Що ти зробиш найперше, якщо помітив розбиття скла ?

варіанти відповідей

Повідомиш менеджера

Зупиниш процес виробництва чи обслуговування

Голосно повідомиш про ситуацію колегам

Продовжиш працювати

Запитання 43

Якщо гість питає у тебе «Чи є у макчікен гірчиця?», і ти помічаєш відсутність менеджера на поверсі, твої дії?

варіанти відповідей

Скеруєш гостя до куточку споживача

Скерувати гостя до кіоска, де можна переглянути склади продукції

Підеш шукати менеджера

Запитання 44

Який з перелічених пунктів є актуальним під час прибирання розбитих уламків?

варіанти відповідей

Використовувати для прибирання зелений інвентар

Щітку замочити у розчині Kay-5

Сміття викинути у компактор, щільно замотавши

Сміття викинути у сміттєвий контейнер за межами ресторану

Прибирання виконувати лише у присутності менеджера

Запитання 45

В одязі, який використовується для роботи на вулиці (наприклад, куртка або жилет), не можна заходити у зону кухні. Це твердження вірне?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 46

Як часто необхідно протирати продезінфікованою одноразовою ганчіркою таці для відвідувачів

варіанти відповідей

Кожну годину

Кожні 2 години

Після кожного використання

Запитання 47

Які дії можуть привести до біологічного забруднення їжі?

варіанти відповідей

Наявність лаку на нігтях


Погане самопочуття працівників

Використання ємностей для продуктів для хімічних розчинів

Зберігання хімічних засобів разом з продуктами

Відсутність кепки при роботі в зоні виробництва

Використання ганчірок для туалетів для прибирання зони виробництва

Запитання 48

Чи перебуває температура -16 в межах норми для морозильника?

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 49

В яких межах має бути температура холодильників?

варіанти відповідей

+1 -+4

-1–4

-23–18

Запитання 50

За що, з переліченого ти підписуєшся у журналі здоровʼя?

варіанти відповідей

Відсутність температури

Відсутність кашлю

Відсутність інфекційних хвороб

Відсутність порізів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест