Food science. Vocabulary

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Англійська мова, 10 клас
Тест виконано: 423 рази
10 запитань
Запитання 1

Milk, cheese and butter are all __________________ .

варіанти відповідей

saturated fat

dairy products

poultry

pulses

Запитання 2

Colouring, flavouring and sweeteners are examples of __________________ .

варіанти відповідей

vitamines

additives

carbohydrate

nutrients

Запитання 3

Known as the building blocks of body tissue, these nutrients, common in red meat and eggs, are called __________________ .

варіанти відповідей

calcium

fat

fibre

proteins

Запитання 4

Calcium, iron and potassium are essential __________________ .

варіанти відповідей

preservatives

cholesterol

minerals

additives

Запитання 5

Ready meals and microwave meals are examples of __________________ .

варіанти відповідей

processed foods

dairy products

saturated fat

wholegrain

Запитання 6

Lentils, peas and beans are examples of __________________ .

варіанти відповідей

nutrients

dairy products

poultry

pulses

Запитання 7

Various acids that stop food from going off quickly are called __________________ .

варіанти відповідей

processed foods

preservatives

additives

dairy products

Запитання 8

Potatoes, cakes and bread contain fattening __________________ .

варіанти відповідей

nutrients

cholesterol

carbohydrates

proteins

Запитання 9

Chicken, duck and turkey are often referred to collectively as __________________ .

варіанти відповідей

saturated fat

pulses

poultry

processed foods

Запитання 10

Lemonade, cola and orangeade are __________________ .

варіанти відповідей

vitamines

preservatives

fizzy drinks

additives

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест