Формування української кухні

Додано: 28 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 221 раз
15 запитань
Запитання 1

Основу українських кулінарних традицій було покладено

варіанти відповідей

Тисячу років тому

5-6 тисяч років тому

3-4 тисячі років тому

Запитання 2

З чого починалось формування традицій української кухні?

варіанти відповідей

з часів Київської Русі

з трипільської культури

з кімерійців

Запитання 3

Традиційні українські страви переважно-

варіанти відповідей

варені, смажені.

тушковані, смажені.

варені, тушковані і печені.

Запитання 4

Найпоширенішими способами зберігання були в давні часи-

варіанти відповідей

соління та квашення

соління та сушіння

маринування та вялення

Запитання 5

Блюдо турецької кухні дюш-вара з прісного тіста перетворилося у-

варіанти відповідей

млинці

галушки

вареники

Запитання 6

У певний час було сприйняте дроблення продуктів, що знайшло вираження в різних українських «січениках» та прийшло з -

варіанти відповідей

з турецької

з німецької кухні

з польської кухні

Запитання 7

Українське козацтво стало культивувати в XVI-XVIII ст. вживання :

варіанти відповідей

смаженого мяса

свинячого сала

борщу українського

Запитання 8

Що вважалося цінніше коров'ячого масла, оскільки привозилося з Греції

варіанти відповідей

оливки

твердий сир

олія

Запитання 9

Населення Правобережної України вирощувало зернові культури такі як

варіанти відповідей

пшеницю, ячмінь, просо.

просо, рис.

гречку, рис, пшеницю.

Запитання 10

Який продукт називали в давній час «сорочинським пшоном»

варіанти відповідей

булгур

вівсяну крупу

рис

Запитання 11

 В який період з'являється ряд нових продуктів: картопля, соняшникова олія, кукурудза

варіанти відповідей

Вкінці XVI і початку XVII ст

В XVII ст

Вкінці XVIII і початку XIX ст

Запитання 12

Дуже характерним для української кухні в період формування вважається велика кількість -

варіанти відповідей

страв з риби

мясних страв

борошняних страв

Запитання 13

Другою за значенням рідкою овочевою стравою після борщу є-

варіанти відповідей

юшка

капусняк

суп з галушками

Запитання 14

Коли у великих містах почали відкривати великі ресторани?

варіанти відповідей

У другій половині XIX ст.

У першій половині XІX ст.

У першій половині XX ст.

Запитання 15

Де можна зустріти згадки про оригінальність і унікальність української кухні?

варіанти відповідей

в роботах Гійома де Боплана, Проспера Меріме, Миколи Маркевича

у творах Лесі Українки

у творі Івана Котляревського

в роботах Франка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест