Гарніри з круп

Додано: 14 лютого
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
10 запитань
Запитання 1

Крупи – це..

варіанти відповідей

зернова культура;

ендосперм;

подрібнене зерно.

Запитання 2

За технологією виготовлення рисові крупи поділяються на:

варіанти відповідей

ядриця, проділ;

шліфовані, подрібнені, неподрібнені;

шліфовані, плющені.

Запитання 3

Ячна крупа – це…

варіанти відповідей

ядро зерна ячменю;

         

подрібнене зерно ячменю;

         

ядро кукурудзи.

Запитання 4

Приваром називають ...

варіанти відповідей

клейстеризацію крохмалю;

        

збільшення у масі круп;

консистенцію каш.

Запитання 5

Скільки є способів варіння рисової каші?

       

варіанти відповідей

один

два

три

Запитання 6

Крупи засипають у:

         

варіанти відповідей

підсолену киплячу воду;

         

теплу воду;

      

 холодну воду.

Запитання 7

Розсипчасті крупи перемішують…

        

варіанти відповідей

кухарською голкою;

 

дерев`яною кописткою;

кухарською виделкою.

Запитання 8

У в`язкій каші зерна…

        

варіанти відповідей

 добре розварені;

      

добре зварені;

        

частково розварені.

Запитання 9

Вихід рідких каш з 1кг круп становить…

         

варіанти відповідей

5-6 кг;

 

4-5 кг;

7-8 кг.

Запитання 10

До складу каш входять білки, вуглеводи…

        

варіанти відповідей

екстрактивні речовини;

       

вітаміни;

        

ферменти.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест