Десертними стравами називають солоні страви ,які подають наприкінці обіду або вечері на десерт
За складом і способом приготування солодкі страви класифікують на натуральні плоди; узвари й сиропи; солодкі страви з речовинами, здатними утворювати драглі; гарячі солодкі страви
За температурою подавання солодкі страви поділяють на гарячі (55 °С) , холодні (10-14 °С)
Солодкі страви готують і порціонують у гарячому цеху
До гарячих солодких страв відносять солодкі страви з яблук (або з додаванням їх), бабки, фарширований чорнослив, сливи в тісті, пінники та ін.
Чи правильна технологія приготування тіста кляр:
жовтки сирих яєць, відокремлені від білків, з'єднують із сіллю, цукром, сметаною, борошном, ретельно перемішують і розводять молоком,білки збивають до утворення густої піни й обережно вводять у тісто. Готове тісто зберігають у холодильній шафі.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома