"Гігієнічні вимоги до утримання підприємств харчування"

Додано: 10 жовтня 2022
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 223 рази
10 запитань
Запитання 1

Водозабезпечення закладів ресторанного господарства відбувається шляхом ...

варіанти відповідей

приєднанням ЗРГ до місцевого водопроводу

шляхом улаштування артезіанських свердловин, колодязів, при цьому якість води повинна відповідати вимогам діючого ДСТ України «Вода питна», а кількість води повинна забезпечувати діяльність підприємства.

обидві відповіді вірні

Запитання 2

Заклад ресторанного господарства повинно бути обладнано

варіанти відповідей

двома системами каналізаційних труб: для стікання води з виробничих приміщень і побутових – душових і туалетних кімнат.

трьома системами каналізаційних труб: для стікання води з виробничих приміщень,побутових, адміністративних.

обидві відповіді вірні

Запитання 3

Оберіть заходи, які запобігають несприятливому впливу інфрачервоного випромінювання на організм працівників закладів харчування:



варіанти відповідей

Застосовування секційно-модульне обладнання та максимальне використанння робочої поверхні плит;


Своєчасно вимкнення або перемикання на менш потужній режим обладнання;

використання місцевих відсмоктувачів гарячого повітря;


Регламент внутрішніх змін режиму праці і відпочинку для робітників ЗРГ;

Проведення навчання та інструктажів з охорони праці,виробничої санітарії, пожежної безпеки; організація профілактичних медичних оглядів.


Запитання 4

Всі виробничі і адміністративно господарські приміщення закладів ресторанного господарства повинні забезпечуватись освітленням: 

варіанти відповідей

штучним

природним

штучним та природним

Запитання 5

Дезінсекція- це...

 

варіанти відповідей

знищення гризунів, які можуть бути носіями збудників харчових і кишкових захворювань

знищення в середовищі, що оточує людину, патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів (бактерій, вірусів, рикетсій,

найпростіших, грибів, токсинів) 

знищення комах у закладах ресторанного господарства

Запитання 6

Дезінфекція - це...

 

варіанти відповідей

знищення гризунів, які можуть бути носіями збудників харчових і кишкових захворювань

знищення в середовищі, що оточує людину, патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів (бактерій, вірусів, рикетсій,

найпростіших, грибів, токсинів) 

знищення комах у закладах ресторанного господарства

Запитання 7

Які види дезінфекції розрізняють?

 

варіанти відповідей

вогнищева, профілактична

вогнищева, профілактична, хімічна

вогнищева, профілактична, термічна

Запитання 8

10 % розчин хлорного вапна застосовують для...

 

варіанти відповідей

для обробки умивальників, унітазів

для обробки контейнерів харчових відходів, для приготування робочих розчинів


для дезінфекції яєць,обладнання, інвентарю кондитерського цеху, прибирального інвентарю


Запитання 9

Які заходи не відносяться до заходів, попереджуючих появу гризунів і комах у закладах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Харчові відходи збираються в ємності (баки, відра, контейнери), які щільно закриваються.



Модернізація обладнання, перепланування, розміщення обладнання. Улаштування нових і реконструкція діючих вентиляційних систем, систем опалення, встановлення кондиціонерів

Усі харчові відходи слід вивозити щодня, після чого стінки та дно ємностей необхідно чистити, мити та дезінфікувати.

Усі продукти необхідно захищати сітками, марлею, ковпаками, зберігати в закритих шафах. Теплої пори всі вікна, що відчиняються, мають бути затягнуті марлею або металевою сіткою. 

Придбання миючих та знешкоджувальних засобів, спецодягу, тощо

Запитання 10

Для приготування 10 % розчину хлорного вапна ...

 

варіанти відповідей

5 л вихідного розчину розчиняють у 10 л води

1 кг хлорного вапна розчиняють у 10 л води, відстоюють 24 год,

зливають у темний посуд з кришкою

20 г (1 ст. ложка) порошка розчиняють у 10 л води

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест