Характеристика та призначення столового посуду

Додано: 1 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 72 рази
17 запитань
Запитання 1

Столовий посуд призначений :

варіанти відповідей

для порціонування та подавання страв і закусок;

для зберігання страв і закусок;

для приготування страв і закусок;

Запитання 2

Розмір столової глибокої тарілки?

варіанти відповідей

240мм;

250мм;

300мм

Запитання 3

Місткість столової глибокої тарілки?

варіанти відповідей

250см3 ;

200см3;

500см3.

Запитання 4

Призначення столової глибокої тарілки?

варіанти відповідей

для подавання гарячих та холодних закусок;

для подавання гарячиз страв і напоїв;

для подавання перших страв, каш рідкої консистенції, салатів, різотто.

Запитання 5

Призначення столової мілкої тарілки?

варіанти відповідей

для подавання других страв, салатів, як підставні тарілки при подачі перших страв;

для подавання десертів, свіжих фруктів і овочів;

як підставну тарілку при сервіруванні столу.

Запитання 6

Розмір столової мілкої тарілки?

варіанти відповідей

200мм;

240мм;

250мм.

Запитання 7

Призначення закусочної тарілки?

варіанти відповідей

для подавання гарячих страв;

для подавання перших страв;

для подавання закусок, десертів.

Запитання 8

Розмір закусочної тарілки?

варіанти відповідей

240мм;

200мм;

300мм.

Запитання 9

Призначення пиріжкової тарілки?

варіанти відповідей

для хліба та хлібобулочних виробів, бутербродів, масла внршкового;

для хліба та десертів;

для масла вершкового, ікри, пиріжків.

Запитання 10

Місткість соусників?

варіанти відповідей

50-400см3;

100-600см3;

100-1000см3.

Запитання 11

З якого матеріалу виготовляють металавий посуд?

варіанти відповідей

порцеляни, фаянсу, мельхіору;

кераміки, міді, нікелю;

мельхіору, нержавіючої сталі, мідь, алюмінію.

Запитання 12

Призначення металевого посуду?

варіанти відповідей

для приготування страв;

для приготування і подавання страв;

для зберігання страв та н/ф.

Запитання 13

Призначення кокільниці?

варіанти відповідей

для приготування та подавання страв і закусок з риби та морепродуктів;

для приготування та подавання гарячих закусок з риби та морепродуктів;

для приготування м′ясних закусок.

Запитання 14

Місткість кокільниці?

варіанти відповідей

90см3;

150см3;

200см3.

Запитання 15

Призначення кокотниці?

варіанти відповідей

для приготування та подавання гарячих закусок з м′яса, с/г птиці, овочів;

для приготування та подавання гарячих закусок з риби та морепродуктів;

для приготування солодких порційних страв, десертів.

Запитання 16

Призначення та місткість порційних сковорідок?

варіанти відповідей

1-4 порції, для приготування та подавання гарячих других та солодких страв;

1-6 порцій, для приготування та підігрівання страв та кулінарниз виробів;

1-8 порцій, для приготування та зберігання готовиз стра та кулінарних виробів.

Запитання 17

Призначення скляного та кришталевого посуду?

варіанти відповідей

для сервірування столів, подавання алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних, холодних та гарячих напоїв;

для приготування напоїв та їх зберігання;

для відпуску та зберігання алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних напоїв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест