Характеристика, значення та використання продуктів тваринного походження у раціональному та лікувальному харчуванні (м'яса та м'ясопродуктів, риби та рибопродуктів, молока та молокопродуктів, яєць та яйцепродуктів).

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 114 разів
8 запитань
Запитання 1

Від чого залежить рівень засвоєння нутрієнтів?

варіанти відповідей

від більшості м'язової тканини

від жирової тканини

Запитання 2

Які кислоти м'яса сприяють утворенню холестерина ?

варіанти відповідей

моно і поліненасичені кислоти

жирні кислоти

Запитання 3

Яким джерелом багата морська капуста?

варіанти відповідей

вітамінами В2, В6

йодом

мікроелементами

Запитання 4

Який рибний продукт відрізняється високим змістом холестерину?

варіанти відповідей

креветка

ікра (осетрових, лососевих)

м'ясо риби

Запитання 5

Що є алергеном у складі молока?

варіанти відповідей

фракція В-глобулінів

білки

амінокислоти

Запитання 6

Які сири спричиняють отруєння та гіпертонічну кризу?

варіанти відповідей

сичужні сири

тверді сири

молоді сири

Запитання 7

Найважливіша та найцінніша складова молока, це?

варіанти відповідей

глобулін

казеїн

лактоза

Запитання 8

Надлишкове вживання яєць (жовтка) прискорює?

варіанти відповідей

атеросклероз

згортання крові

синтез холестерину у печінці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест