Природні або синтетичні хімічніх речовини, які
додають в продукти харчування з метою додання
їм певних властивостей це
Із метою надання харчовим продуктам привабливого зовнішнього вигляду, поліпшення смакових якостей, збільшення терміну зберігання у них вводять харчові добавки, які....
Харчові добавки можуть викликати такі
захворювання як......
Кожна харчова добавка повинна підлягати
попередньому ретельному.......
За допомогою чого вдалося створити великий
асортимент апетитних, стійких до псування і при цьому менш трудомістких у виробництві продуктів?
Їх наявність в обовʼязковому порядку вказується на упаковці в переліку інгредієнтів і позначається певною літерою......
Чи є в переліку Е чисел, що можуть бути небезпечними особливо для організму дітей?
Серед кодифікування харчових добавок є такі
як......?
Велике значення для функціонування людського організму та міцного здоровʼя мають
Які властивості можуть проявляти Е числа ?......
Внесення в харчові продукти синтетичних хімічних консервантів - антимікробних агентів та антиокислювачів - суворо обмежується...
Спосіб обробки продуктів консервантами залежить від.......
Високий вміст жиру в їжі призводить до збільшення концентрації
Зміна запаху жиру за тривалого смаження продуктів
викликана утворенням
Температура, за якої починається виділення диму, називається температурою
Доросла людина повинна споживати приблизно на рік
У рослинах ліпіди накопичуються в насіннях і плодах до
В процесі хімічного згіркнення, що відбувається в жирах під дією кисню повітря, накопичуються вільні жирні кислоти і
утворюються
До простих ліпідів відносять сполуки ліпідів, що не містять атомів
Триацигліцерини, молекули яких містять однакові залишки
жирних кислот називають
Для уповільнення окислювальних процесів в жирах
застосовують
У організмі людини за нормальної ваги жирова тканина складає у чоловіків
Складні ліпіди поділяють на
Жиро-подібні речовини, що входять до складу всіх живих організмів це
Зміна запаху жиру за тривалого смаження продуктів
викликана утворенням
Окиснення жирів прискорюється з підвищенням температури зберігання та
До видимих жирів у складі харчових продуктів зараховують
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома