Харчові концентрати заліковий тест за темами: Кава, картоплепродукти, прянощі.

Додано: 26 березня 2020
Предмет: Технології, 4 клас
Тест виконано: 23 рази
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть можливі способи очищення картоплі від неїстівної частини


варіанти відповідей

механічний

термічний

хімічний

ручний

Запитання 2

За якого способу очищення картоплі спостерігаються найменші втрати та відходи

б)



варіанти відповідей

паровий

лужно-паровий

лужний

механічний

Запитання 3

Сульфітацію проводять шляхом оброблення бульб картоплі 0,1 % розчином бісульфату натрію протягом 1 – 3 хв з метою




варіанти відповідей

 запобігання потемнінню протягом 6-8год

розкладу білків

клейстеризації крохмалю

кращого зберігання вітаміну С

Запитання 4

Поясніть необхідність додавання води в процесі нарізання картоплі


варіанти відповідей

для додаткового миття картоплі

для видалення вільного крохмалю

для декстринізації крохмалю

для коагуляції білків

Запитання 5

При якому значенні кислотного числа олії необхідно її змінити



варіанти відповідей

4,5 мг КОН/г

3 мг КОН/г

0,3 мг КОН/г

0,4 мг КОН/г

Запитання 6

Сировиною для формових чіпсів є:




варіанти відповідей

бульби картоплі розрізані на скибочки

відварена картопля у вигляді картопляного пюре

сухе картопляне пюре з крохмалем та смаковими добавками

картопляні стрічки зі смаковими добавками

Запитання 7

Прянощі мають властивості


варіанти відповідей

подовження терміну зберігання за рахунок їх бактерицидних властивостей

поліпшують процес засвоєння їжі

активізують обмін речовин

лікувальної дії

Запитання 8

У разі приготування пряних сумішей для харчових концентратів супів їх необхідно висушити до вологості



варіанти відповідей

6-8%

10-12%

3-4%

8-10%

Запитання 9

Пряні овочі об’єднують поширені культурні рослини, в яких використовують підземну і надземну частини. До них належать



варіанти відповідей

часник, різні види цибулі

черемша, петрушка, пастернак, селера, хрін

ваніль, коріандр

чорний мелений перець, кориця

Запитання 10

За використання вологого способу ферментації зерна кави залишають в басейні протягом …. з метою …


варіанти відповідей

12-36 год з метою бродіння та для розкладу м’якоті під дією ферментів

3 доби для охолодження кавових ягід

2 доби для знищення мікроорганізмів

12год з метою дозрівання кавових зерен

Запитання 11

Для досягнення вологи кавових зерен 11-12% після процесу ферментації проводять процес


варіанти відповідей

сушіння в сушарках СПК

зволоження

висушування на сонці протягом 20год

висушування на сонці протягом 15-20діб, перемішуючи кожні 3-4год

Запитання 12

Утворення якої речовини в процесі обсмаження надає каві коричневого забарвлення



варіанти відповідей

кавова кислота

карамелен

хлоргенова кислота

кафеоль

Запитання 13

Процес екстрагування кави триває 7-8 год при температурі 900С до отримання вмісту сухих речовин в екстракті



варіанти відповідей

22-28%

15-18%

40-45%

4-5%

Запитання 14

Вкажіть можливий термін придатності натуральної розчинної кави в споживчій тарі (крім поліетилену):


варіанти відповідей

6 місяців

12 місяців

24місяці

до 3х років

Запитання 15

Згідно з ДСТУ 2208–93 чай — це

варіанти відповідей

продукт, виготовлений з чайного листа, який містить таніно-катехіновий комплекс, вітаміни, кофеїн.

продукт, виготовлений з чайного листа, або іншої частини різних рослин, який містить комплекс вітамінів, кофеїн.

продукт, виготовлений з чайного листа або з чайного дерева, який містить таніно-катехіновий комплекс, вітаміни, кофеїн.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест