Харчові отруєння

Додано: 12 грудня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 1619 разів
12 запитань
Запитання 1

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

отруйні гриби та ягоди

термін придатності яких минув

з пошкодженою упаковкою

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені в супермаркеті

Запитання 2

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

хімічні отруєння

харчові отруєння

 інфекційні захворювання

неінфекційні захворювання

Запитання 3

Які продукти потрібно різати на окремих дощечках

варіанти відповідей

м"ясні, рибні та молочні продукти

продукти. що їдять сирими, і ті, що піддають тепловій обробці

сирі овочі та м"ясо

овочі, фрукти та м"ясо-рибні продукти

Запитання 4

Першу допомогу при харчовому отруєнні надають так:

варіанти відповідей

До приїзду лікаря дати хворому випити 5-6 склянок підсоленої кип'яченої води, щоб викликати блювання. Повторити 2-3 рази, доки з'явиться вода без домішок їжі.

При перших симптомах отруєння — викликати «швидку допомогу» або лікаря.

Після цього дати випити підсолену воду або несолодкий чай, щоб запобігти зневодненню організму.

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік. Пильнувати, щоб не захлинувся блювотинням. Зігріти (вкрити, покласти грілки)

Дати попити молока

Запитання 5

Основні ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

нудота

висока температура

діарея

загальна слабкість

біль в животі

зниження або відсутність апетиту

кашель і нежить

Запитання 6

Харчові розлади та хвороби травної системи можуть бути викликані

варіанти відповідей

вірусами

бактеріями

гельмінтами

отруйними грибами

незбалансованим харчуванням

негативними емоціями

вживанням алкоголю

всі відповіді правильні

Запитання 7

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

Бактерії

Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Цвілеві гриби

Гіподинамія

Окремі рослини

Гельмінти

Запитання 8

Які з цих грибів можуть стати причиною отруєння

варіанти відповідей

Бліда поганка

Білий гриб

Мухомор

Маслюк

Печериця

Цвілеві

Запитання 9

Які ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

Нудота та блювання

Температура

Кашель і температура

Пронос і слабкість

Головний біль

Запитання 10

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

звертати увагу на терміни придатності

не використовувати воду з відкритих джерел, ставків, річок

не купувати продукти на стихійних ринках

вживати лише свіже сире молоко

мити руки перед вживанням їжі

Запитання 11

До інфекційних хвороб травної системи відносять:

варіанти відповідей

ботулізм

цироз

дизентерія

карієс

панкреатит

сальмонельоз

Запитання 12

Харчові добавки застосовують для

варіанти відповідей

зберігання свіжості

зміцнення смаку їжі

контролю ваги тіла

підсилення кольору

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест