Харчові отруєння . Отруйні рослини та гриби.

Додано: 19 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
6 запитань
Запитання 1

Яка причина виникнення захворювання Ботулізмом?

варіанти відповідей

Вживання заражених продуктів сальмонеллою

Вживання забрудненої води

Вживання консервів термін придатності яких минув

Запитання 2

Що викликає хворобу Сальмонельоз?

варіанти відповідей

Вживання яєць,риби, м'яса недостатньо прожарених чи проварених

Вживання кукурузи, рису,жита, заражених мікроскопічними грибами

Вживання брудної води

Запитання 3

Вибери отруйні рослиниз переліку:

варіанти відповідей

Вовче лико, Блекота чорна, Дурман звичайний

Липа серцелиста, М'ята запашна, Беладонна звичайна

Паслін чорий, Вороняче око, кропива дводомна

Запитання 4

Із переліку грибів вибери ті, які можна ложити в кошик:

варіанти відповідей

Бліда поганка, Свинуха тонка,Мухомор червоний

Мухомор пантерний, Несправжня лисичка, Опеньок справжній

Маслюки, Боровик дубовий, Червоноголовець березовий

Запитання 5

Вибери симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

Головний біль

Біль в животі

Пронос

Зубний біль

Втрата слуху

Запитання 6

Яких правил слід дотримуватись для профілактики кишкових інфекцій

варіанти відповідей

Мити руки перед їжею

Не кип'ятити молоко та воду

Зберігати харчові продукти без холодильника

Не вживати продукти термін придатності яких закінчився

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест