Найбільшу енергетичну цінність мають
Основним джерелом енергії для нашого організму є
Рщзгляньте уважно табличку.
Від яких чинників залежать енергетичні потреби людини?
Які ще фактори впливають на харчові потреби людини?
РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ (від лат. ratio [раціо] — розумний) — це
Харчовий раціон
Найраціональнішим є чотириразове харчування: перший варіант передбачає сніданок, другий сніданок, обід і вечерю; другий — сніданок, обід, підвечірок і вечерю. Відповідно до фізіологічних потреб організму, доцільний такий розподіл енергетичної цінності добового раціону: на перший сніданок — 25-30 %; на другий сніданок (чи підвечірок) — 10-15 %; на обід — 40-45 %; на вечерю — ..................За чотириразового режиму харчування проміжки між прийманнями їжі не повинні перевищувати 4-5 год.
Підготовка продуктів харчування до споживання та їх кулінарна обробка повинні забезпечувати
Найбільше вітамінів містять .....................продукти
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома