Харчові потреби людини

Додано: 5 листопада 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 112 разів
9 запитань
Запитання 1

Найбільшу енергетичну цінність мають

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни

Запитання 2

Основним джерелом енергії для нашого організму є

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 3

Рщзгляньте уважно табличку.

Від яких чинників залежать енергетичні потреби людини?

варіанти відповідей

вік

стать

фізична активність

маси тіла

культури харчування

харчових уподобань

Запитання 4

Які ще фактори впливають на харчові потреби людини?

варіанти відповідей

кліматогеографічні умови

професія

індивідуальні особливості обміну речовин

національні особливості харчування

Запитання 5

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ (від лат. ratio [раціо] — розумний) — це 

варіанти відповідей

фізіологічно повноцінне харчування здорових людей з урахуванням їх віку, статі, характеру праці та інших чинників.

це харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мінеральних солей, вітамінів та води.

це кількість їжі, її компонентів, яка зумовлює нормальний стан здоров’я людей різного віку, статі, способу життя та праці, відповідає біологічній природі людини.

Запитання 6

Харчовий раціон

варіанти відповідей

 набір продуктів, необхідний людині на певний період часу (зазвичай це доба або тиждень).

це продукти харчування, які вподобає людина

це ті продукти , які людина спожила протягом певного часу ( зазвичай це доба )

Запитання 7

Найраціональнішим є чотириразове харчування: перший варіант передбачає сніданок, другий сніданок, обід і вечерю; другий — сніданок, обід, підвечірок і вечерю. Відповідно до фізіологічних потреб організму, доцільний такий розподіл енергетичної цінності добового раціону: на перший сніданок — 25-30 %; на другий сніданок (чи підвечірок) — 10-15 %; на обід — 40-45 %; на вечерю — ..................За чотириразового режиму харчування проміжки між прийманнями їжі не повинні перевищувати 4-5 год.

варіанти відповідей

20 %.

25%.

30%.

35%.

Запитання 8

Підготовка продуктів харчування до споживання та їх кулінарна обробка повинні забезпечувати

варіанти відповідей

високі смакові якості,

поживність

засвоюваність їжі

естетичний вигляд

Запитання 9

 Найбільше вітамінів містять .....................продукти

варіанти відповідей

свіжі

варені

запечені

морожені

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест