Харчові та енергетичні потреби

Додано: 29 листопада 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 99 разів
12 запитань
Запитання 1

Основний обмін - це,

варіанти відповідей

забезпечення життєдіяльності за умов фізичної діяльності;

забезпечення життєдіяльності в умовах спокою;

забезпечення життєдіяльності в умовах розумової активності.

Запитання 2

Надмірне споживання їжі, особливо багатої на вуглеводи та жири, може призвести до ....

варіанти відповідей

анорексії

ожиріння

гіповітамінозу

авітамінозу

Запитання 3

Раціональне харчування - це,

варіанти відповідей

харчування, коли якість і кількість їжі перевищують потреби організму

харчування, коли якість і кількість їжі відповідають потребам організму

харчування, яке залежить саме від кількості їжі, а не від її якості

Запитання 4

Від яких чинників залежить основний обмін речовин:

варіанти відповідей

статі, віку, функціонального стану організму, виконуваної роботи

віку, росту, надмірного харчування

статі, виконуваної роботи, складників їжі

Запитання 5

В яких одиницях виражаються енергетичні потреби організму:

варіанти відповідей

виражають у кілоджоулях (кДж) або кілокалоріях (ккал)

виражають у кілограмах (кг) або грамах (г)

Запитання 6

Чи будуть залежати харчові потреби людини, від виконуваної нею діяльності:

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Скільки разів необхідно їсти за один день?

варіанти відповідей

2

5

4

1

Запитання 8

Скільки становить основний обмін для людини середньої маси, середнього зросту та середнього віку?

варіанти відповідей

7000 кДж

6000 кДж

4000 кДж

9000 кДж

Запитання 9

Чи необхідна наявність в добовому раціоні овочів та фруктів?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 10

Кількість енергії,що надходить в організм з їжею,завжди має:

варіанти відповідей

бути максимальною

бути мінімальною

відповідати кількості енергії ,витраченої організмом

відповідати постійній кількості енергії

Запитання 11

Оберіть УСІ вірні твердження про раціональне (збалансоване) харчування:

варіанти відповідей

потрібно вживати в їжу таку кількість продуктів, котрі відповідають енергетичним затратам

потрібно вживати в їжу таку кількість продуктів, яка перевищує енергетичні затрати

потрібно вживати в їжу таку кількість продуктів, яка менша за енергетичні затрати організму

потрібно їсти багато свіжих овочів та фруктів

достатньо їсти 2-3 рази в день


потрібно їсти 4-5 разів на день

Запитання 12

Надлишок білків (особливо тваринних) в харчовому раціоні небажаний,чому

варіанти відповідей

Надлишок білків приводить до порушення функцій білої крові (зокрема, до порушення фагоцитозу);

В організмі утворюється токсичний аміак і розвивається гнильна мікрофлора у кишечнику

В організмі утворюється токсичний сірководень і розвиваються процеси бродіння в кишечнику

Надлишок білка трансформується в жири

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест