Харчові жири. Яйця і яєчні товари.

Додано: 29 листопада 2022
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
25 запитань
Запитання 1

Один грам жиру містить:


варіанти відповідей

3,75 ккал

4,1 ккал

4 ккал

9 ккал.

Запитання 2

Краще засвоюються і є більш біологічно цінними:


варіанти відповідей

олії

тваринні топлені жири

Запитання 3

Речовини, які мають антиокислюючу дію і сприяють зберіганню, але викликаюь помутніння, утворення осаду, що погіршує зовнішній вигляд. Вилучаються під час рафінування:


варіанти відповідей

фосфоліпіди

барвні речовини

воски

стерини

Запитання 4

Майже не засвоюються організмом , при охолодженні викликають помутніння:


варіанти відповідей

фосфоліпіди

барвні речовини

воски

стерини

Запитання 5

Рослинні олії мають рідку консистенцію, тому що містять велику кількість:


варіанти відповідей

насичених жирних кислот

ненасичених жирних кислот

Запитання 6

Метод вилучення олії оснований на розчиненні жиру у бензині, гексані:


варіанти відповідей

пресовий

екстранційний

сублімація

пастеризація

Запитання 7

Олія, яка має колір, смак, запах, притаманні сировині і всі супутні речовини в тому числі біологічно активні.


варіанти відповідей

рафінована недезодорована

рафінована дезодорована

нерафінована

гідратована

Запитання 8

Олія прозора, майже знебарвлена, має властивий натуральній олії смак і запах;


варіанти відповідей

рафінована недезодорована

рафінована дезодорована

нерафінована

гідратована

Запитання 9

Олія, яка не має супутніх речовин, смаку, запаху, не мутніє, майже безбарвна, але за біологічною цілісністю поступається багатьом іншим:


варіанти відповідей

рафінована недезодорована

рафінована дезодорована

нерафінована

гідратована

Запитання 10

Тверду, або мазку консистенцію мають олії:


варіанти відповідей

бавовняна, маслинова

лляна, конопляна

кокосова, какао-бобів

соняшникова, кукурудзяна

Запитання 11

Зберігають олії при температурі:


варіанти відповідей

від – 2 °С до + 2 °С

не нижче 0 °С і не вище + 18 °С

від 0 °С до + 25 °С

від - 18 °С до + 18 °С

Запитання 12

Має вищу біологоічну цінність і кращу засвоюванність:


варіанти відповідей

свинячий топлеий жир

воловий топлеий жир

барянячий топлеий жир

Запитання 13

Чим більше в тваринних топлених жирах насичених жирних кислот тим консистенція їх:


варіанти відповідей

твердіша, а засвоюваність вища

твердіша, а засвоюваність нижча

консистенція пластичніша

Запитання 14

Знімають з поверхні бульйону при варінні ковбас, копченостей, а також одержують з шквари, що залишилась після витоплювання жиру в/с і 1сорту , на сорти не ділять, від білого до темно-жовтого кольору:


варіанти відповідей

кістковий топлений жир

збірний жир

баранячий жир

воловий жир

Запитання 15

Більш стійкий при зберіганні жир одержаний :


варіанти відповідей

сухим способом

мокрим способом

Запитання 16

Обробка рідких рослинних і тваринних жирів воднем при температурі      200-230 °С, в результаті якої ненасичені жирні кислоти переходять у насичені, тугоплавкі, а консистенція з рідкої переходить в тверду називається:


варіанти відповідей

гідрогенізацією

гомогенізацією

сублімацією

пастеризацією

Запитання 17

Сметаноподібна дрібнодисперсна емульсія типу “масло у воді” виготовлена з рафінованої олії з додаванням яєчного порошку, молока сухого, цукру, солі, гірчичного порошку, оцту, крохмалю, кропної олії, перцю, кмину, води питної -


варіанти відповідей

майонез

маргарин

кулінарний жир

масло

Запитання 18

Майонез “Провансаль” відносять до:


варіанти відповідей

столових майонезів

майонезів з прянощами

майонезів з смаковими і желюючими добавками

майонезів дієтичних

Запитання 19

Майонез Весна відноситься до:


варіанти відповідей

столових майонезів

майонезів з прянощами

майонезів з смаковими і жилюючими добавками

майонезів дієтичних

Запитання 20

Між підшкаралупною і білковою оболонкою на тупому кінці яйця після знесення утворюється:

    

варіанти відповідей

алейроновий шар

повітряна камера

градинки

зародок

Запитання 21

Яйця масою 120-200 г:


варіанти відповідей

курей

качок

гусок

перепілок

Запитання 22

1.    До дієтичних відносяться яйця курей строк зберігання яких не перевищує:


варіанти відповідей

5 діб

7 діб

30 діб

45 діб

Запитання 23

Яйця дрібні масою до 45 г з пошкодженою шкарлупою використовують:

 

варіанти відповідей

для промислової переробки

для реалізації в торгівельній мережі

для корму худобі

Запитання 24

При довготривалому зберіганні поверхня яйця стає:


варіанти відповідей

матовою

блискучою

не змінюється

Запитання 25

При довготривалому зберіганні висота повітряної камери


варіанти відповідей

збільшується

зменшується

не змінюється

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест