Один грам жиру містить:
Краще засвоюються і є більш біологічно цінними:
Речовини, які мають антиокислюючу дію і сприяють зберіганню, але викликаюь помутніння, утворення осаду, що погіршує зовнішній вигляд. Вилучаються під час рафінування:
Майже не засвоюються організмом , при охолодженні викликають помутніння:
Рослинні олії мають рідку консистенцію, тому що містять велику кількість:
Метод вилучення олії оснований на розчиненні жиру у бензині, гексані:
Олія, яка має колір, смак, запах, притаманні сировині і всі супутні речовини в тому числі біологічно активні.
Олія прозора, майже знебарвлена, має властивий натуральній олії смак і запах;
Олія, яка не має супутніх речовин, смаку, запаху, не мутніє, майже безбарвна, але за біологічною цілісністю поступається багатьом іншим:
Тверду, або мазку консистенцію мають олії:
Зберігають олії при температурі:
Має вищу біологоічну цінність і кращу засвоюванність:
Чим більше в тваринних топлених жирах насичених жирних кислот тим консистенція їх:
Знімають з поверхні бульйону при варінні ковбас, копченостей, а також одержують з шквари, що залишилась після витоплювання жиру в/с і 1сорту , на сорти не ділять, від білого до темно-жовтого кольору:
Більш стійкий при зберіганні жир одержаний :
Обробка рідких рослинних і тваринних жирів воднем при температурі 200-230 °С, в результаті якої ненасичені жирні кислоти переходять у насичені, тугоплавкі, а консистенція з рідкої переходить в тверду називається:
Сметаноподібна дрібнодисперсна емульсія типу “масло у воді” виготовлена з рафінованої олії з додаванням яєчного порошку, молока сухого, цукру, солі, гірчичного порошку, оцту, крохмалю, кропної олії, перцю, кмину, води питної -
Майонез “Провансаль” відносять до:
Майонез Весна відноситься до:
Між підшкаралупною і білковою оболонкою на тупому кінці яйця після знесення утворюється:
Яйця масою 120-200 г:
1. До дієтичних відносяться яйця курей строк зберігання яких не перевищує:
Яйця дрібні масою до 45 г з пошкодженою шкарлупою використовують:
При довготривалому зберіганні поверхня яйця стає:
При довготривалому зберіганні висота повітряної камери
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома