1.Оберіть чинники формування харчових звичок
2. У меню здорової людини 10–15 % одержуваної енергії дають білки, 25–30 % — жири та 55–60 % — вуглеводи. Кожна поживна речовина виконує в організмі свою роль, вони також доповнюють фізіологічні функції одна одної. Ця характеристика стосується принципу...
3.Широкий вибір продуктів і в межах однієї групи продуктів, і між групами відноситься до принципу....
4.Вживайте достатньо рідини. Потреба у рідині становлять ...
5.Споживайте не більше ...
6.Щоб продовжувати формувати здорові харчові звички, фахівці з харчування рекомендують:
7. Ті, хто захоплюється дієтами, прагнучи досягти ідеальних модельних стандартів, наражаються на небезпеку набути ...
8.Ті, хто віддає перевагу дуже калоріéним продуктам і веде малорухливиé спосіб життя ризикують набути надмірну масу тіла. Оберіть наслідки ожиріння.
9. Це слово походить з грецької мови, що означає «раціональний спосіб життя» — широке поняття, яке охоплює раціон харчування і систему фізичних навантажень. Оберіть це поняття.
10.Повне або часткове вилучення з раціону продуктів тваринного походження (м’яса, риби, яєць, молочних продуктів) може спричинити дефіцит поживних речовин (зокрема, білків і деяких вітамінів). Ця характеристика стосується...
11. Вони необхідні для життя, є джерелом незамінних жирних кислот, містяться у складі клітинних мембран, без них також не засвоюються жиророзчинні вітаміни -це?
12.Нерідко хлопці вживають стероїди, щоб покращити статуру і досягти вагоміших результатів у спорті. Та вживання стероїдів має й побічні ефекти. Вкажіть їх.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома