Харчування контрольна

Додано: 13 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 91 раз
20 запитань
Запитання 1

Меню складає:

варіанти відповідей

палатна сестра

старша сестра

дієтична сестра

кухар

процедурна сестра

Запитання 2

При дизентерії в гострому періоді показана дієта:

варіанти відповідей

№ 4

№ 5

№ 6

№ 7

№ 8

Запитання 3

При захворюванні нирок показана дієта:

варіанти відповідей

№ 3

№ 5

№ 7

№ 9

№ 10

Запитання 4

При виразковій хворобі шлунка показана дієта:

варіанти відповідей

№ 8

№ 7

№ 3

№ 1

№ 9

Запитання 5

Мета призначення дієти № 11:

варіанти відповідей

підвищення опірності організму до туберкульозної інфекції

оберігання функції печінки

оберігання функції нирок

зменшення набряків

не подразнювати нервову систему

Запитання 6

Дієта № 9 показана при захворюванні:

варіанти відповідей

ожиріння

туберкульоз легенів

цукровий діабет

закреп

виразка шлунка

Запитання 7

Мета призначення дієти № 10:

варіанти відповідей

створення сприятливих умов для кровообігу

підвищення опірності для туберкульозної інфекції

сприяти загоювання виразки шлунка

посилення перестальтики кишок

підвищення секреції шлунка

Запитання 8

Види штучного годування всі, окрім:

варіанти відповідей

через гастростому

через зонд

з напувальника

через живільну мікроклізму

Запитання 9

Дієта № 12 показана при захворюваннях:

варіанти відповідей

нервової системи

печінки

нирок

серця

шлунка

Запитання 10

при ожірінні показана дієта:

варіанти відповідей

№ 1

№ 5

№ 7

№ 8

№ 9

Запитання 11

При дієті № 2 рекомендовані продукти харчування всі, окрім:

варіанти відповідей

тушковані овочі

бобові

варені яйця

печені яблука

парові котлети

Запитання 12

При захворюваннях серцево-судинної системи призначають дієту:

варіанти відповідей

№ 3

№ 10

№ 5

№ 9

№ 8

Запитання 13

Мета призначення дієти № 3:

варіанти відповідей

посилення перестальтики кишок

оберігання функції нирок

сприяння загоювання виразки шлунка

підвищення опірності організму

не подразнювати нервову систему

Запитання 14

Показання до призначення дієти № 5:

варіанти відповідей

захворювання печінки

захворювання нирок

захворювання нервової системи

цукровий діабет

ожиріння

Запитання 15

Рекомендовано при дієті № 10 всі, окрім:

варіанти відповідей

варена телятина

гречана каша

вівсяна каша

шоколад

вінигрет

Запитання 16

Рекомендовані продукти при дієті № 9 всі, крім:

варіанти відповідей

варені яйця

варене м,ясо

тушкована риба

макаронні вироби

гречана каша

Запитання 17

Годувати важкохворих забов,язана:

варіанти відповідей

головна сестра

старша медична сестра

дієтична сестра

санітарка

палатна медична сестра

Запитання 18

При цукровому діабеті показна дієта:

варіанти відповідей

№ 3

№ 5

№ 7

№ 9

№ 12

Запитання 19

Із штучних методів живлення тяжкохворих найефективнішим і таким, що найчастіше застосовують, уважають:

варіанти відповідей

через зонд

через гастростому

через еюностому

парентеральний

ректальний

Запитання 20

Годування хворого через зонд здійснюють у разі:

варіанти відповідей

тривалої непритомності

збудженому стані

гарячки

непрохідності кишок

судом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест