Харчове отруєння
Види харчових отруєнь
Нудота.
Коліки, спазми у животі.
Діарея.
Блювання.
Підвищення слиновиділення.
Підвищення температури тіла.
Зневоднення.
Падіння артеріального тиску.
Це симптоми?
Наслідок вживання сирих продуктів
Захворювання спричиненепродуктами, що зберігалися за недостатньо низьких температур
Захворювання спричинене споживанням неякісних концерв або харчових продуктів, що неправильно зберігалися
На малюнку представлені гриби
Перераховане це:
•НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання.
• НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
• Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.
• Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.
• НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).
• НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.
• При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.
Мухоморами (червоний, білий смердючий)
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома