Отруйні рослини і гриби. Профілактика харчових отруєнь. Перша допомога при харчових отруєннях та кишкових інфекціях.

Додано: 20 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
9 запитань
Запитання 1

Харчове отруєння

варіанти відповідей

 те, що відбувається з людиною внаслідок вживання неякісного зіпсованого продукту

раціональне харчування

назбалансоване харчування

збалансоване харчування

Запитання 2

Види харчових отруєнь

варіанти відповідей

мікробного походження, немікробного походження


отруйні сполуки грибів чи рослин

токсиноінфекції, ботулізм 


 вірна відповідь відсутня

Запитання 3

Нудота.

Коліки, спазми у животі.

Діарея.

Блювання.

Підвищення слиновиділення.

Підвищення температури тіла.

Зневоднення.

Падіння артеріального тиску.

Це симптоми?

варіанти відповідей

харчового отруєння

 отруєння ядами

отруєння чадним газом

Запитання 4

Наслідок вживання сирих продуктів

варіанти відповідей

Золотистий стафілокок


Ботулізм

Сальмонельоз

Мікробне забруднення

Запитання 5

Захворювання спричиненепродуктами, що зберігалися за недостатньо низьких температур

варіанти відповідей

Золотистий стафілокок

 Ботулізм

Сальмонельоз

 Мікробне забруднення

Запитання 6

Захворювання спричинене споживанням неякісних концерв або харчових продуктів, що неправильно зберігалися

варіанти відповідей


Золотистий стафілокок


Ботулізм

 

Сальмонельоз

Мікробне забруднення

Запитання 7

На малюнку представлені гриби

варіанти відповідей

це рослини

отруйні

змішані


поживні

Запитання 8

Перераховане це:

•НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання.

• НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

• Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.

• Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

• НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

 • НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.

• При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.


варіанти відповідей

профілактика харчових отруєнь

симптоми

перша допомога

принципи

Запитання 9

Мухоморами (червоний, білий смердючий)

варіанти відповідей

можна отруїтися

неможливо отруїтися

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест